Subsidies asbestdaken

115
schoorsteenveger.nl

RIJSSEN-HOLTEN – Als gemeente stimuleren wij het verwijderen van asbestdaken. U bent echter zelf verantwoordelijk voor uw dak en daarmee het verwijderen van asbestplaten. Omdat wij het belangrijk vinden dat de daken in onze gemeente zoveel mogelijk asbestvrij zijn, dragen wij hieraan bij via twee regelingen:

  • Subsidie ‘doe het zelf’ regeling sanering asbestdaken (voor particulieren).
    Hierbij krijgt u een gratis asbestkit om zelf veilig te kunnen saneren en krijgt u de stortkosten geheel of gedeeltelijk vergoed.
  • Vierkante-meterbijdrage regeling sanering asbest daken (voor particulieren en (de meeste) ondernemers).
    Hierbij gaat het om een subsidie van € 2,50 / m2, die u aan kunt vragen als u uw dak hebt laten vervangen.

Let op:

  • U kunt van een van de twee regelingen gebruik maken.
  • Het gaat om asbestdaken die blootgesteld zijn aan de buitenlucht.

Alle informatie over deze subsidies en meer vindt u op www.rijssen-holten.nl/asbestdaken.

Gratis dakinventarisaties

Daarnaast biedt de provincie Overijssel momenteel aan 100 organisaties die een “asbestverdacht” dak hebben en waar veel jongeren komen, de kans om kosteloos te laten inventariseren of het dak asbest bevat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gebouwen van sportverenigingen, scholen, maneges en campings.
Bent of kent u zo’n organisatie, kijk dan op www.overijssel.nl/thema’s/asbest-dak/100/.

Asbestdakenkaart

Sinds april 2019 is in de provincie Overijssel een kaart beschikbaar waarop alle asbestverdachte daken zijn aangegeven in de provincie. De gemeente heeft hieraan meegewerkt. U kunt de kaart raadplegen op www.rijssen-holten.asbestdakenkaart.nl
Wanneer u een of meerdere asbestdaken saneert of laat saneren, laat dit dan ook aanpassen op de kaart. U kunt dit doen door op de kaart het gesaneerde pand op te zoeken en vervolgens uw opmerkingen door te geven.

banner-buitenkampioen