RIJSSEN – Vanaf 9 februari 2019 start er weer een nieuwe AMV-cursus onder leiding van onze AMV-docent Rianne Damhuis. Met Algemene Muzikale Vorming (AMV) maken jonge kinderen kennis met muziek. Ze spelen samen blokfluit, leren de basis van muziek en maken kennis met veel muziekinstrumenten.

AMV is een korte muziekopleiding voor kinderen vanaf 7 jaar. De lessen worden op een speelse manier gegeven, passend bij de leeftijd van het kind. Ritme- en maatgevoel worden ontwikkeld, net als bewegingen, luisteroefeningen en improvisatie. De kinderen presenteren wat ze geleerd hebben tijdens een concert of voorspeelavond. Bij het afsluitende concert mogen de kinderen het diploma in ontvangst nemen.

AMV start ieder jaar in september en de lessen worden wekelijks gegeven met uitzondering van schoolvakanties. De opleiding wordt vlak voor de zomervakantie afgerond. Voor de zomervakantie krijgen de kinderen de kans verschillende instrumenten te proberen. Kiest een kind voor een instrument waar les op wordt gegeven bij Wilhelmina, dan is hij/zij van harte welkom om de muziekopleiding binnen de vereniging te volgen.

De lessen worden gegeven op donderdagmiddag tussen 16:00 en 17:30 uur. Opgave voor 1 februari en meer info op de site www.wilhelminarijssen.nl en via leerlingcoördinator Floor Paauwe (06-49467219).

banner-buitenkampioen