Leden van Opgewekt Rijssen verbaasd

61

RIJSSEN-HOLTEN – Frank Timmerman: “Ja, ik ben verbaasd dat nog zoveel mensen in Rijssen en Holten en de overige postcodes die mee kunnen doen, zich nog niet hebben aangemeld. Je laat gemiddeld 15 jaar lang ieder jaar vele euro’s liggen die door alle stijgende kosten goed besteed kunnen worden aan andere zaken. Dan vraag je je wel af waar dat aan ligt”. 

Frank Timmerman

Frank werd al snel lid van Opgewekt Rijssen: “Op mijn dak liggen reeds zonnepanelen via de Rijssense onderneming Energy Building, maar door de komst van een 100% electrische auto heb ik niet voldoende dakoppervlak om ook de stroom voor de auto op te wekken. Ik wil heel graag bijdragen aan een duurzame wereld. En via Opgewekt Rijssen kan dat nog voordelig ook. Zelfs als je niet wil overstappen naar hun partner ‘om | nieuwe energie’, de groenste energieleverancier, kun je toch besparen op je energierekening. Ik heb alles goed uitgezocht en ben gezien het verwachte jaarverbruik van mijn leaseauto veel goedkoper uit. Fijn dat de postcoderoos-regeling dit mogelijk maakt. Je betaalt niet vooruit, en ieder jaar dat je meedoet, levert het je geld op”.

Opgewekt Rijssen heeft ondertussen genoeg leden, en hoopt rond de zomervakantie zonnepanelen op het dak van Voortman Steel Group te gaan leggen: de voorbereidingen zijn in gang gezet.

Gerard Bakker: “Bij het leggen komt nog heel wat kijken. We proberen te zorgen dat iedereen die nu lid wordt nog mee kan in de huidige offerte-ronde.”

Dhr Koetsier uit Holten is ook lid geworden: “Alle experts adviseren om eerst naar je isolatie te kijken. Ik heb daarom eerst redelijk wat geïsoleerd aan mijn huis, en bijvoorbeeld kunststof ramen met dubbele beglazing en rolluiken laten plaatsen. Dit scheel al flink voor mijn energie nota. Maar uiteraard is het goed de energie die je gebruikt zo schoon mogelijk op te wekken. De manier waarop dat bij Opgewekt Rijssen kan, past goed in mijn situatie.”

De ca 250 leden van Opgewekt Rijssen verwachten na de zomer energie op te wekken met panelen op het dak van Voortman. Samen besparen ze ca 23.000 euro per jaar, en als dat de komende 15 jaar zo blijft over de hele duur ca 350.000 euro.

banner-buitenkampioen