Jeugdviswedstrijden “Ons Vermaak”.

57

RIJSSEN – Hengelsportvereniging “Ons Vermaak” uit Rijssen organiseert in de maanden mei en juni jeugdviswedstrijden. Dat de jeugdviswedstrijden erg in trek zijn bij de jeugd lieten de wedstrijden van 2018 wel zien. Meer dan 50 vissertjes wisten de weg naar de vijver te vinden en deden aan 1 of meer wedstrijden mee. En er werd ook goed gevangen waarbij de uitslag soms op slechts enkele centimeters vis werd beslist. De avonden werden
afgesloten met een gezellige avond waarbij iedereen met een prijsje naar huis ging.
Vanwege het succes is ook dit jaar weer besloten om een serie van vier wedstrijden te organiseren.

Van de vier wedstrijden tellen er drie mee voor het eindklassement. Er mag dus een wedstrijd gemist worden. Na elke wedstrijd wordt de gevangen vis opgemeten, waarbij de winnaar van de wedstrijd 50 punten krijgt, de tweede plaats krijgt 49 punten enzovoort. Wie over drie wedstrijden de meeste punten haalt mag zich een jaar lang jeugdkampioen van Ons Vermaak noemen. Ook mogen de beste vijf meedoen met de korpswedstrijden voor de jeugd.

De jeugdviswedstrijden worden gehouden op de woensdagavonden 29 mei en 5, 12, en 19 juni. Als reservedatum hebben we 26 juni gepland. De wedstrijden duren van 19.00 tot 20.30 uur, en een half uur voor elke wedstrijd wordt er geloot voor een plaatsnummer. Om half 7 moeten de deelnemers dus aanwezig zijn. De vissertjes moeten hun eigen materiaal en voer meebrengen. Het gebruik van een leefnet tijdens de wedstrijd is noodzakelijk om de gevangen vis in te bewaren, een emmer is niet toegestaan.

De jeugdviswedstrijden worden georganiseerd aan de visvijver gelegen op de hoek van de
Nijverdalseweg en de Morsweg. De wedstrijden zijn voor alle (jeugd)leden van Ons Vermaak Rijssen tot 15 jaar, en deelname is gratis. Opgave is niet nodig, dit kan de eerste avond van de wedstrijd.

De prijsuitreiking is op vrijdagavond 28 juni om 19.00 uur in Speeltuin Irene, welke is aan de Vennekesgaarden in Rijssen. Voor alle vissers is er prijs! Ook worden er deze gezellige avond nog enkele ronden Bingo gespeeld met mooie prijzen, en wordt er voor een natje en een droogje gezorgd.

banner-buitenkampioen