Gecoördineerde controle: één pand gesloten

Gezamenlijke actie brandweer, politie, sociale recherche, De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), douane en gemeente

32

HOLTEN – Op donderdagavond 11 april heeft een gecoördineerde controle plaatsgevonden. Daarbij is een bovenwoning aan de Deventerweg in Holten gesloten in verband met de brandveiligheidseisen. De gecoördineerde controle is een gezamenlijke actie van de Politie, NVWA, Douane, Brandweer, Sociale Recherche en de gemeente. Als het nodig is worden ook andere disciplines ingeschakeld, zoals de arbeidsinspectie.
Het doel van deze controle is om brandonveilige situaties op te sporen. Ook wordt onderzocht of er sprake is van fraude en arbeidsuitbuiting. Een ander doel is het beperken van overlast en verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid.

Bij de controle van donderdagavond 11 april bleek dat de onderzochte bovenwoning niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. Deze bovenwoning is per direct gesloten op last van de wethouder. De gemeente heeft de bewoners elders ondergebracht.

Disciplines bundelen

Rijssen-Holten voert een aantal keren per jaar een gecoördineerde controle uit. Hierbij wordt onder andere gekeken of de feitelijke situatie van bewoning overeenkomt met de inschrijving in de basisregistratie personen. Ook wordt beoordeeld of het pand wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is en of het voldoet aan bijvoorbeeld de brandveiligheidseisen. Verder stelt het instanties in de gelegenheid om kwetsbare zorgmijders te signaleren, zodat hierop passende actie kan worden ondernomen. Door alle disciplines te bundelen en de bijbehorende instanties te betrekken, kunnen alle controles in één keer worden gedaan. Daardoor wordt mogelijke overlast door deze acties beperkt.

banner-buitenkampioen