EXCELSIOR’31 VERLIEST TOPPER VAN EFFECTIEVER STAPHORST (0-2)

110
Jan Sanderman

STAPHORST/RIJSSEN – Aanhaken of afhaken. De belangen voor Excelsior’31 in de topper uit tegen Staphorst waren groot. Excelsior’31-trainer Peter Wesselink kon over (bijna alle) vaste namen in zijn basiselftal beschikken. Centraal in de verdediging is Pim ten Have terug van een schorsing. De wisselspelers zijn: Wilco Nieuwenhuis (k), Amanuel Isa, Tom Smoes, Carlos Lopes Macedo, Cem Köse en Menno Kamphuis.

Met nog geen minuut op de klok stond de 1-0 al op het scorebord. Staphorst-middenvelder Pim de Jonge kopte vanuit een hoekschop de bal met overtuiging langs Excelsior’31-doelman Melvin Koetsier. Met de zware omstandigheden: de harde wind, de regen en het slechte veld, was dit het meest zwarte scenario dat er vooraf voor Excelsior’31 geschetst kon worden.

Excelsior’31 liet dit na de fikse tegenvaller niet blijken. Het elftal was rustig aan de bal, ging de duels met overtuiging aan en probeerde het Staphorst moeilijk te maken. In de 13e minuut kwam Boeloerditi door over links. Zijn scherpe voorzet kwam net niet bij een teamgenoot terecht. Na een gekeerd schot uit de tweede lijn van Joost Krijns, was Boeloerditi in de 23e minuut het eindpunt van een aanval. Hij ging voor zijn eigen kans en schoot de bal in het zijnet.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Excelsior’31 slordiger in balbezit. Hierdoor kwam het directer spelende Staphorst beter in de wedstrijd en vaker voor het doel van Melvin Koetsier. Net voor rust had Excelsior’31 nog een kans op de gelijkmaker. Staphorst-verdediger Ewald Koster zat er met een verdedigende actie goed tussen.

De kansen voor beide doelen kwamen na rust. Excelsior’31 had met nog geen minuut op de klok in de tweede helft de gelijkmaker moeten maken. Hielke Penterman werd diep gestuurd en legde de bal af op Boy Boeloerditi. Een glijpartij zorgde ervoor dat het niet tot een fatsoenlijke poging en gelijkmaker kwam.

Niet veel later kreeg Staphorst-aanvaller Martijn Brakke de kans. Zijn schot werd geblokt. Toen was het in de 53e minuut de beurt aan Niek Davina. De Excelsior’31 middenvelder kreeg de bal uit een hoeskschop voor zijn voeten, maar vervolgens niet langs Oosterhof. Er waren daarna kansen en mogelijkheden over en weer, maar het bleef lang bij het ene vroege doelpunt van De Jonge.

Excelsior’31- trainer Peter Wesselink probeerde met drie relatief vroege wissels en een offensieve veldbezetting nog iets teweeg te brengen. Een zo gewenste gelijkmaker leverde het niet op. In de 90e minuut leek het over en uit te zijn voor Excelsior’31. Staphorst vuurde in korte tijd de bal meerdere keren op het doel van Koetsier. De bal ging er op miraculeuze wijze niet in. Toch volgde er net voor het laatste fluitsignaal nog een tweede Staphorst-treffer. Martijn Brakke sloot de middag voor de kampioenskandidaat af met een mooie boogbal. Van grote afstand verschalkte hij Melvin Koetsier.

Samenvatting Excelsior’31 TV

Met de overwinning en het verlies van Urk thuis tegen ACV (1-2), slaat Staphorst een gat van 5 punten met Sparta Nijkerk. Excelsior’31 maakt pas op de plaats en kan zich -als het inhaalduel tegen WHC gewonnen wordt-  naast Sparta Nijkerk bij de achtervolgers voegen.

banner-buitenkampioen