‘Elkaar een warm hart toedragen’

377
Vrouwenkoor Follow-Up is al druk bezig met de voorbereidingen voor het winterconcert op zondag 16 december in het Kulturhus Dijkerhoek.

HOLTEN – Het grootste deel van de leden van het vrouwenkoor Follow-Up zingen al vijf jaar met elkaar. Op zondag 16 december geven zij een concert bij het Kulturhus in Dijkerhoek. Nieuw hierbij zijn de solo-optredens van leden. Ze zingen alle liedjes a capella (zingen zonder instrumentele begeleiding, red.) ”Wij zijn een gezellige groep met vrouwen die elkaar een warm hart toedragen”, vertelt koorlid Liesbeth van Rijn. 

Liesbeth is al vanaf de oprichting in 2013 lid van van het koor: ”Follow-Up is ontstaan na een tijdelijk koor in 2013. Met dit projectkoor hebben we naar een concert toegewerkt, hierna stopte het. Samen met veertien andere vrouwen en hebben wij besloten om door te gaan. Daarom heet het koor ook Follow-Up’.’ Vijf jaar later zitten er in het koor negentien leden die allemaal meezingen in de a capella groep. ”Wij zingen veel liedjes in de stijl van barbershop (dit is vierstemmige muziek, die a capella wordt gezongen, red.) en close harmony. Alle nummers zijn in het begin altijd een uitdaging om onder de knie te krijgen. Maar als dat eenmaal lukt, is het een prachtig moment.”

”De groep is ontzettend enthousiast.” Een keer in de twee weken repeteert het koor. Volgend jaar is er een jubileumconcert ter ere van het vijfjarig bestaan van de groep. ”Verder starten wij ook nog een nieuw project met daarin het kinderkoor Mozaïek uit Holten. Dan bezoeken wij bejaardentehuizen en zingen Nederlandse liedjes van vroeger met het thema Het leven reist door het landschap.”

”Valentijnsdag is ook bijzonder: stellen kunnen elk jaar het koor uitnodigen voor een huiskamerconcert. Vaak is het één van hen die ons uitnodigt en daarmee de ander wil verrassen. Soms zitten er ook bijzondere verhalen aan zo’n huiskamerconcert. Mensen hebben bijvoorbeeld te maken met ziekte en gaan door een moeilijke tijd heen. Maar aan de andere kant zijn er ook leuke dingen zoals een huwelijksaanzoek. Het blijft altijd bijzonder om dan speciaal voor hen een lied te zingen. Ook is het altijd mooi om op verjaardagen of een 50-jarig huwelijk te zingen.” Voor Liesbeth was de dodenherdenking in Holten twee jaar geleden heel speciaal. ”We mochten een lied zingen. Alles klopte: alle vrouwen zongen zuiver en het klonk prachtig. Dat geeft het je altijd een speciaal gevoel.”

Voor de tweede keer verzorgt Follow-Up het winterconcert in Dijkerhoek. ”We hebben daarvoor gekozen omdat het een klein gebouw is waardoor het knus en gezellig wordt. Bij een aantal koorleden merkten wij dat er behoefte is aan solonummers. Daarnaast is de afwisseling voor het publiek ook leuk. Een van de nummers is Sweet Dreamswaar ook ons thema aan is verbonden. We hopen op een fijne middag waar iedereen kan wegdromen bij onze nummers.”

Het concert begint om 15.00 uur in het Kulturhus aan de Maatmansweg 1 in Dijkerhoek. Kaarten kosten 7,50 euro. Vanwege de verwachte belangstelling is het raadzaam om de kaarten van tevoren te reserveren via followupkoor@gmail.com of 06- 23 03 10 00.

banner-buitenkampioen