Concert Brusselzaal door drie jonge Rijssenaren

Donderdag 4 april, Busselzaal Gemeentehuis Rijssen-Holten

360
Muziekschool
Gerjanne Dannenberg, Rosalie Ligterink en Aron Bouwhuis

RIJSSEN – De concertserie die de Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert, maakte dit jaar een succesvolle start met een concert door twee conservatoriumstudenten: Maurits Bunt op orgel en zangeres Lisa Groothedde. Hun optreden maakte veel indruk: het duo zal ongetwijfeld worden uitgenodigd om nog eens wéér in Rijssen op te treden.

Ook voor het volgende concert, op donderdag 4 april, zijn jonge muzikanten uitgenodigd, deze keer afkomstig uit Rijssen. Gerjanne Dannenberg was al eerder in de Brusselzaal te horen als lid van het blokflluitensemble van de Rijssense Muziekschool. Gerjanne is een muzikale duizenpoot en speelt ook fagot bij muziekvereniging Wilhelmina. Vanuit Wilhelmina komen deze keer ook de andere twee medewerkenden: Rosalie Ligterink en Aron Bouwhuis. Aron heeft keyboardles gehad aan de Muziekschool, maar speelt daarnaast altsaxofoon bij Wilhelmina. Rosalie speelt hobo en behaalde daarvoor vorig jaar haar D-diploma. Het drietal heeft een zeer gevarieerd programma samengesteld. Op het programma staat onder meer Secret Garden op althobo en piano, Czárdás op fagot, maar ook het bekende Rondo Alla Turca. Als trio spelen Gerjanne, Rosalie en Aron “Toss the feathers” van The Corrs. Het concert in de Brusselzaal begint donderdag 4 april om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er gecollecteerd aan de uitgang.

Hoewel de concertserie in de Brusselzaal is opgezet rond het stadhuisorgel, is het orgel op 4 april niet te horen. Dat wordt gecompenseerd tijdens het volgende concert: op donderdag 6 juni klinkt uitsluitend orgelmuziek. En alweer is er jong talent te beluisteren: deze keer de achttienjarige organist Maarten Wilmink uit Borne. Maarten werd vorig jaar geselecteerd om deel te nemen aan de Young-Talent Masterclasses tijdens het Internationaal Orgelfestival Haarlem. Dit jaar doet hij mee aan het Ambitus Orgelconcours in Rotterdam, waarvan hij inmiddels de eerste ronde glansrijk heeft doorstaan.

banner-buitenkampioen