Computercursussen in de bibliotheken van Rijssen en Holten

Cursus internet voor beginners Klik & Tik

404
Bibilotheek Rijssen

RIJSSEN-HOLTEN – Op woensdag 23 januari 2019 start in de Bibliotheek Rijssen een cursus van twaalf lessen voor inwoners die nog nooit of heel weinig met internet hebben gewerkt. Dezelfde cursus start op donderdag 24 januari 2019 in de Bibliotheek Holten. 
Een vakantie regelen, boodschappen bestellen of een afspraak maken met de gemeente, bijna alles gaat tegenwoordig via de computer. 

In de bibliotheek gaan cursisten aan de slag met het programma Klik & Tik, van Oefenen.nl. Samen met een bibliotheekmedewerker maakt de cursist een account aan en gaat aan het werk.
De deelnemer volgt de cursus grotendeels zelfstandig op zijn of haar eigen tempo, maar er worden ook klassikaal onderwerpen behandeld in een gezellige kleine groep.

Wie het hele programma doorlopen heeft kan:
– een website opzoeken
– informatie vinden op een website
– zoeken met een zoekmachine
– formulieren invullen en informatie aanvragen via internet
– e-mailen
– bestanden (ook plaatjes en filmpjes) downloaden
– eenvoudige zaken regelen via internet

Deelnemen

De lessen beginnen om 9.30 uur en eindigen om 11.00 uur.
Voor informatie en aanmelden (verplicht) kunt u bellen naar: (0548) 513431 of meld u aan bij de balie van de bibliotheek in Rijssen of Holten. Aanmelden graag voor 16 januari 2019.
Deelname kost € 45, inclusief cursusboek en koffie.
Als de cursus vol is, wordt u op een wachtlijst geplaatst.

Cursus Digisterker: werken met de e-overheid

Regel je zaken met de overheid voortaan digitaal

De overheid verwijst burgers steeds vaker naar haar digitale loketten. Daarom organiseert de bibliotheek, in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten, een cursus omgaan met websites van de overheid en DigiD. De cursus van vier lessen begint op maandagochtend 21 januari 2019 in de Bibliotheek Holten en op donderdagochtend 24 januari 2019 in de Bibliotheek Rijssen.

Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, belastingaangifte doen, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Maar nog niet iedereen is vertrouwd met het regelen van zaken op de computer.
Daarom organiseert de bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. Deelnemers leren handige informatie te vinden en zaken te regelen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook leren zij hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

Deelnemen

De cursus is voor inwoners van Rijssen-Holten, die al met internet kunnen omgaan.
Wie nog moeite heeft met het internet kan het beste eerst de cursus Internet voor beginners Klik & Tik volgen.
Deelname kost € 25, inclusief cursusboek en koffie. De lessen worden gehouden van 9.00-11.00 uur.
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten.
Meld u uiterlijk 14 januari 2019 aan bij de balie van de bibliotheek of via de website www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda/70-de-overheid-gaat-digitaal-u-ook.

banner-buitenkampioen