Willem Alexanderschool groep 7A wint Twentse Techniek Week 2017

1548
Voortman Steel Group; Sander Kwintenberg

RIJSSEN – Met zijn ontwerp van een ‘Huis Van De Toekomst’ heeft groep 7A van de Willem Alexanderschool uit Rijssen de Twentse Techniek Week 2017 gewonnen. De tweede prijs ging naar de Beatrixschool en de derde prijs naar de Klimopschool. Bram Kolhoop van de Julianaschool won de individuele prijs door het juiste gewicht van de vrachtwagen en het maximale laadgewicht van de heftruck te raden. Hij kreeg een grote chocolade vrachtwagen.

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart lieten Stichting Zwaluwstaarten en vier Twentse opleidingscentra (Bouwgilde, REMO West-Twente, Schilder^sCOOL en Transport & Logistiek) maar liefst 630 kinderen van groep 7 uit de gemeenten Rijssen-Holten, Enter, Notter en Okkenbroek ervaren hoe leuk het is om te werken in de techniek.

Stichting Zwaluwstaarten had voor dit evenement een leskist ontwikkeld, die voor de start van de Twentse Techniek Week was afgeleverd bij alle deelnemende scholen. Met de verschillende materialen en gereedschappen in deze kist moesten de leerlingen zelf iets bedenken en maken bij het thema ‘Huis Van De Toekomst’. De mooiste en creatiefste uitwerking van de opdracht werd beloond met een uitje voor de hele klas naar het Nationaal Militair Museum in Soest.

In totaal deden 20 groepen 7 mee aan de wedstrijd. Hun ontwerpen en schaalmodellen van de ‘huizen van de toekomst’ werden vrijdag 17 maart in het Voortman Experience Center aan de jury gepresenteerd. Die koos het huis van de toekomst van de Willem Alexanderschool, gemaakt van duurzame materialen en voorzien van onder andere een landingsbaan voor een drone, als winnend ontwerp.