Verlenging pilot terrastijden

75
RN

RIJSSEN-HOLTEN – In 2018 heeft er een pilot terrastijden plaatsgevonden. De terrassen mochten tijdens de zomermaanden in het weekend (onder voorwaarden) langer open zijn. Meer informatie hierover vindt u op www.rijssen-holten.nl/terrastijden.

Over deze pilot heeft een tussentijdse evaluatie plaatsgevonden, waarbij ook de omwonenden betrokken zijn. Uit de antwoorden is duidelijk naar voren gekomen dat de temperatuurbepaling verwarrend was.
Het ene weekend mocht het terras beide avonden open, dan maar weer één van de avonden. Ook gaven de horeca-ondernemers aan dat zij graag de verantwoordelijkheid zelf willen dragen.

Ondanks de warme zomer zijn de terrassen in 2018 maar 10 keer langer open geweest. De mogelijkheid bestond om 44 keer langer open te mogen. Het is daarom lastig in te schatten of de pilot succesvol is geweest of niet.
Op 19 maart 2019 heeft het college daarom ingestemd met een verlenging van de pilot terrastijden. Dit houdt in dat in 2019 en 2020 conventanthouders vanaf 1 mei tot en met 30 september hun terrassen op vrijdag en zaterdag een uurtje langer open mogen hebben. Na 1.00 uur moeten de terrassen gesloten zijn.
Welke terrassen langer open mogen zijn, leest u op www.rijssen-holten.nl/terrastijden.

Vorig jaar zijn er tijdens de pilot geen klachten binnengekomen. Ervaart u toch overlast? Meld dit dan direct bij de politie of de gemeente en wacht hier niet mee tot een later moment.

banner-buitenkampioen