Verkeerssituatie stationsplein Rijssen aangepast na feedback weggebruikers

1009

RIJSSEN – Eind december zijn de werkzaamheden aan de Boomkamp en het busstation in Rijssen afgerond. Begin januari bleek uit feedback van weggebruikers op social media dat er onduidelijkheid bestond over de nieuwe situatie bij het stationsplein. De gemeente heeft deze feedback ter harte genomen en de situatie aangepast.

“De Maximatunnel bij het stationsplein in Rijssen is alleen toegankelijk voor fietsers. Uit reacties op social media bleek deze feitelijke situatie onduidelijk. Als gemeente vinden we het belangrijk dat een verkeerssituatie veilig en overzichtelijk is. We waarderen de inbreng van onze inwoners en weggebruikers en hebben de situatie daar dan ook op aangepast,” aldus wethouder Jan Aanstoot.

Naar aanleiding van de opmerkingen van weggebruikers is de belijning aan het begin van het fietspad inmiddels vervangen door een verhoogde middengeleider. Op de middengeleider komt nog een fietspadpaal. Ook zijn er aan weerszijden van de weg, naast de al geplaatste wettelijke borden, tijdelijke borden geplaatst die aangeven dat de tunnel alleen toegankelijk is voor fietsers.

banner-buitenkampioen