Team ReJoyce verkoopt opnieuw stroopwafels voor Hersentumorfonds

40

RIJSSEN – Op 12 september hoopt Hans Strokap namens Team ReJoyce minimaal 1 keer de Mont Ventoux op te rennen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Sinds 2011 zet Team ReJoyce zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Eerst omdat Joyce Strokap ziek was door een hersentumor en met de hoop dat ze beter kon worden. Nu, nadat Joyce begin 2015 is overleden, om eraan bij te dragen dat hersentumoren niet meer dodelijk zijn en anderen dit leed bespaard kan blijven.

Stroopwafelactie

In samenwerking met Buurman & Buurman Stroopwafels verkopen wij stroopwafels waarvan de winst volledig naar het Hersentumorfonds gaat waardoor meer onderzoek naar hersentumoren kan plaatsvinden. 1 pakje stroopwafels kost € 2,50 en ze worden in een straal van 15km rond Rijssen gratis thuisbezorgd. Buiten deze straal is de bezorging in overleg. De stroopwafels kunnen besteld worden via http://leev-raadgevers.nl/stroopwafels-voor-hersentumorfonds/ (hier moet betaald worden via iDeal) of door een mailtje te sturen naar hans@leev.one dan kunnen ze bij bezorging betaald worden.

De stroopwafels zijn lekker om zelf op te eten, maar ook leuk om weg te geven aan personeel of relaties. In overleg kunnen ze voorzien worden van een “gepersonaliseerd” etiket.

Waarom Ventoux3

Elke week krijgen 28 mensen de diagnose “primaire hersentumor”. Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor, omdat hersentumoren nog steeds ongeneeslijk zijn. Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.

Omdat hersentumoren op zo’n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen.

Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd.

Wij vinden dat daar nu wel verandering in moet komen!

En dat vinden hersentumoronderzoekers ook! In de hele wereld zijn onderzoekscentra volop in ontwikkeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek.

Wat daar voor nodig is, is geld.

Daarom reizen Hans Strokap, zijn broer Jan Willem en zus Marian Kraal en haar man Andre in september af naar Bédoin om samen met een kleine 140 mensen de Mont Ventoux te beklimmen, de meesten (waaronder Jan Willem) gaan op de fiets, Hans gaat hardlopend. Marian en Andre gaan mee ter ondersteuning. Dat alles om geld in te zamelen zodat minder mensen nog een geliefde moeten verliezen aan de gevolgen van een hersentumor. Wat Joyce is overkomen, kan iedereen overkomen, daarom blijven we ons ervoor inzetten.

En alsof dat nog niet genoeg is hoopt Hans in oktober ook nog de marathon van Eindhoven te gaan lopen, om nog meer aandacht te vragen voor het Hersentumorfonds. “Nadat ik meerdere keren heb deelgenomen op de fiets, bedacht ik me na het uitlopen van de marathon van Amsterdam dat het wel leuk zou zijn om de Mont Ventoux op te rennen. Hoe leuk zou dat zijn als het ook nog eens erg veel geld voor onderzoek naar hersentumoren zou opleveren”, aldus Hans Strokap.

U kunt uw steentje bijdragen door via http://ventoux3.org/lid/hans-strokap-rijssen een gift over te maken. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Team ReJoyce voor onze andere acties.

banner-buitenkampioen