Storioni Trio in Parkgebouw

641
Parkgebouw
Storioni Trio

RIJSSEN – Op donderdag 21 februari  staat het volgende concert van  Parkgebouw Klassiek op het programma. In de sfeervolle Herman Wessels zaal wordt dit seizoen weer een reeks kamermuziekconcerten uitgevoerd. Deze donderdag kunt u genieten van een optreden van het bekende Storioni Trio. Voorafgaande aan het concert kunt u meer over de muziek en het concert te weten komen tijdens ‘Klassiek voor iedereen, de ontmoeting’  in de kleine theaterzaal.

Programma:

  • Beethoven               Pianotrio nr. 3 in C, opus 1/3
  • Mendelssohn            Pianotrio nr. 1 in d, opus 49
  • Schubert                  Pianotrio nr. 1 in Bes, opus 99 (D.898)

Het concert

Het Storioni Trio werd in 1995 opgericht en bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen, die een Laurentius Storioni viool uit Cremona 1794 bespeelt en Marc Vossen, die een cello bezit van  Giovanni Grancino uit Milaan, circa 1700. Het Storioni Trio is een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie. Aldus het gerenommeerde muziektijdschrift de Grammophon. ‘De repetities van dit drietal zijn even indringend als hun concerten en dienen beide om verder te gaan dan de muziek en het vertellen van het verhaal’. Aldus een Nederlands dagblad. Het Storioni Trio heeft opgetreden in Wigmore Hall, Carnegie Hall, het Concertgebouw en op internationale muziekfestival en het Trio Festival in de Philharmonie in Moskou. Vele tournees leidde het trio naar India, het Midden-Oosten, Australië, Taiwan, Japan en de Verenigde Staten. Het Storioni Trio is tevens artistiek directeur van het jaarlijkse, tiendaagse ‘Storioni Festival’ in Eindhoven. Het programma wordt geopend met het sprankelende en enerverende ‘Trio in C, opus 1’ van de toen nog jonge Beethoven, gevolgd door het flamboyante ‘Eerste Trio’ van Mendelssohn. Na de pauze gaat het pas echt los met het ‘Eerste Pianotrio’ van Franz Schubert, een werk dat overstroomt van melodieën en wonderschone harmonische wendingen. Een avond waarvan u zeker geen spijt zult krijgen.

Aanvankelijk zou in deze serie het Hamlet Piano Trio optreden. Dit concert is echter door onvoorziene omstandigheden verplaatst naar het seizoen 2019-2020.  Het Storioni Trio is bereid gevonden zowel het concert als het programma dit seizoen van hen over te nemen.

Klassiek voor iedereen, de ontmoeting

Voorafgaande aan dit concert kunt u meer te weten komen over de muziekstukken die u deze avond zult horen, en misschien ook over het trio zelf. Het is de tweede ‘Ontmoeting met Klassiek’ die het Parkgebouw organiseert, in nauwe samenwerking met de Rijssense Orkest Van Het Oosten-celliste Anne Knappstein, die deze avond het een en ander zal vertellen en laten horen. De eerste versie in november is goed ontvangen.  ‘Wanneer je de verhalen achter de muziek kent, ga je anders en nog intensiever luisteren’, aldus Anne. Het is de bedoeling dat deze ‘Ontmoetingen’ een vast onderdeel worden van de klassieke concerten in het Parkgebouw.

Aanvang van de ‘ontmoeting’ is 19.00 uur in het Parkgebouw, entree vrij, s.v.p. wel aanmelden. Aanvang concert om 20.00 uur, entree 22,00 euro (inclusief verenigingskosten). Jeugd tot 18 jaar € 5,50.  Informatie, voorwaarden en tickets: www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur), aanmelden ‘Ontmoeting’ via pr@parkgebouw.nl

Dit seizoen staan in de kamermuziekserie verder nog op het programma:  pianist Naum Grubert (30 maart) en violist Barnabás Kelemen (11 april).

banner-buitenkampioen