Snorrewindse Paardendagen

1764

MARKELO/HOLTEN – Bij manege Snorrewind in Markelo staat alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk buitenconcours voor pony’s en paarden.

Op zaterdag 8, zondag 9 en woensdag 26 juli wordt gereden op het buitenterrein van de manege aan de Borkeldweg in Markelo. Zaterdag is er dressuur en springen te zien door pony’s in alle klassen, uitgeschreven door de KNHS. Deze ponywedstrijd is tevens het kringkampioenschap voor kring Reggedal.

De, na deze wedstrijd geplaatste selectie winnaars mogen starten op de Regiokampioenschappen “de Galoppade”, die op 29 juli (pony’s) gehouden zal worden bij de Hagmolenruiters in Bentelo.

snorrewind
Winnaars ponyruiters 2016

Op zondag 9 juli starten de paarden in zowel de dressuur- als de springklassen. Beide dagen wordt de hele dag dressuur gereden in de klassen B t/m Z2. De klasse Z2 is voor de vergevorderde combinatie. Ook wordt 2 klassieke parcoursen gesprongen in de klassen B (Begin) t/m ZZ. In het ZZ parcours (Zeer Zwaar) worden hindernissen gesprongen bij de paarden van 1.35 meter hoog en 1.45 meter breed!

Er staan parcoursen opgesteld op zowel een zand- als grasbodem. Ook kunnen op 9 juli F-proeven gereden worden. Dit zijn dressuurproeven die gereden worden door FNRS manegeruiters, waarbij ook tot een hoge moeilijkheidsgraad gestart kan worden. Daarnaast is er op beide dagen (voor zowel pony’s als paarden) een impuls springrubriek, waarbij zonder startkaart gesprongen kan worden over lagere hindernissen. Het is en mooie manier voor de wat minder ervaren ruiter en/of paard om zich te testen en ervaring op te doen.

Op woensdagmiddag en –avond 26 juli worden dressuurproeven gereden door paardcombinaties in de klasse B (Begin)  tot en met de M2 (Middenklasse). Er wordt deze dag ook door zowel ponyclubs als rijvereniging gereden in de afdelingsdressuur viertallen, waarbij met vier ruiters tegelijk geheel synchroon een proef gereden moet worden.

Publiek is vanzelfsprekend van harte welkom om tijdens de Snorrewindse Paardendagen een kijkje te komen nemen op onze terreinen en in het gezellige strodorp, dat direct aan de springringen ligt. Zowel entree als parkeren is alle dagen gratis.

banner-buitenkampioen