EINDHOVEN/RIJSSEN – Wat een ongelofelijk jaar hebben de meiden meegemaakt van Rivo Rijssen C. In 2018 gestart in de hoofdklasse en na een mooie strijd werd daar het 1e kampioenschap behaald. Eind December werd er voor de 1e keer in de geschiedenis een Twente Cup gehouden voor de jeugd en na een mooie finale vs Devoko werd deze prijs gepakt. De NOJK was helemaal genieten en na een spannende finale tegen  Alterno wonnen de meiden een mooie gouden plak. De topklasse was vanaf het begin tot eind een ware strijd tussen Apollo en Rivo. We wonnen op de laatste speeldag van hun en daardoor waren we geplaatst voor de NGJK. Voor een aantal meiden was er ook nog een super mooie beker finale in Zetten en na weer een mooie strijd met Apollo werd ook  deze prijs gepakt.

En dan is het 25 mei de grote dag voor de meiden om het NGJK te gaan spelen in Eindhoven ( wat een geweldige hal is dit) om 7.40 vertrokken we met meisjes A in 2 bussen richting Eindhoven. Daar aangekomen eerst even een mooie groepsfoto en dan ons klaarmaken voor de 1e wedstrijd tegen Sneek. We begonnen gelijk met een goede serve en daardoor pakte we gelijk een grote voorsprong en die werd steeds groter en we wonnen de 1e set met 25-15. 2e set precies hetzelfde ook hier gelijk een mooie voorsprong en dat volleybalt natuurlijk heerlijk, ook deze set werd gewonnen met 25-14. Toen even een potje rust om daarna te gaan spelen tegen een totaal onbekende ploeg Prima Donna Kaas Huizen. We konden in deze wedstrijd iedereen veel speelminuten geven en wonnen deze pot met 25-12 en 25-13. Voor de 3e wedstrijd wisten we dat we aan 1 set winnen genoeg hadden om de finale te halen we speelden tegen VOKO uit Oosterhout. Deze ploeg werkte heel hard en bleef heel enthousiast elk punt vieren. We wonnen set 1 , maar set 2 won de ploeg uit Oosterhout terecht met 25-22. We gingen daarna na buiten om even goed de buikjes te vullen met Macaroni wat gemaakt was door de ouders. Dit smaakte geweldig en de meiden kregen hierdoor weer extra energy. De finale starte om 18.00 en vanaf het 1e fluitsignaal waren we erg sterk. Onze verdediging stond als een huis en elke aanval werd hard of slim afgemaakt.

“Voor mij als coach was het ook puur genieten en ook in deze wedstrijd kon iedereen haar steentje bijdragen en wonnen we dik verdiend van het enthousiaste team uit Oosterhout met 25-11 en 25-9”, aldus Johan Strokap.  Op de terug weg was er ook een groot feest in de bus met alle supporters.

banner-buitenkampioen