RIJSSEN VOORUIT WINT INHAALDERBY VAN SVVN

2497
rijssenvooruit.nl

RIJSSEN – Dinsdagavond moest de gestaakte wedstrijd van Rijssen Vooruit tegen SVVN ingehaald worden. Rijssen Vooruit begon met een voorsprong van 2-1. SVVN trok ten strijde met tien man en de ploeg van Rijssen Vooruit was uitgedund met negen spelers. Op de klok stond nog 35 minuten speeltijd.

Voor zover de statistieken vooraf. Rijssen Vooruit kon de verwachting wel uitspreken dat SVVN volle bak aan zou dringen en dat het aan de selectie van Rijssen Vooruit niet anders restte dan de voorsprong proberen te behouden.

De gasten begonnen met een scheidsrechtersbal die sportief naar de tegenstander ging. SVVN sloot aan en liet vanaf het begin merken dat ze druk wilden zetten en zo snel mogelijk de aansluittreffer wilden forceren. Niets bleek minder waar. SVVN had weliswaar het meeste balbezit en kreeg in het begin wel enkele mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Rijssen Vooruit daarentegen verdedigde met verve maar liet aanvallend ook van zich spreken. Met technisch begaafde spelers, met middenvelder Mehmet Kisa in het bijzonder, nam Rijssen Vooruit met gevaarlijke counters de verdedigers van SVNN veelvuldig op de hak. Ze werden door met name Mehmet Kisa meerdere malen te kijk gezet met onnavolgbare acties die deze begaafde speler de vele toeschouwers liet zien. Hij was het dan ook die persoonlijk de tegenstander op de knie kreeg en ze een illusie armer maakten.

Tot twee keer toe slalomde Mehmet Kisa door de verdediging en voor dat deze het in de gaten hadden lag de bal al achter de doellijn. Hij was deze avond door niemand te stuiten en moest het dan ook enkele malen met charges bekopen. Helaas zonder succes want niet lang na zijn eerste treffer stuurde hij wederom enkele spelers van SVVN het bos in en tekende op briljante wijze voor de 4-1. Hierdoor scoorde hij een hattrick want in de eerste wedstrijd had hij ook al een keer gescoord.

SVVN was verbouwereerd en kwam tot de conclusie dat er geen punten mee gingen naar Nijverdal. De gasten kwamen in de slotfase nog wel een keer tot scoren maar dat was puur voor de vorm. Na ruim 35 minuten blies de scheidsrechter voor het einde en mocht Rijssen Vooruit de verdienden drie punten bijschrijven aan hun totaal. Hierdoor heeft Rijssen Vooruit weer aansluiting gekregen met RKSV en SVVN.

Aanstaande zaterdag wacht een geduchte tegenstander. Nummer twee op de ranglijst, Oranje Nassau uit Almelo komt op bezoek. Rijssen Vooruit zal haar uiterste best moeten doen om een goed resultaat proberen te behalen. Aanvang 14.30 uur.

banner-buitenkampioen