Rijssen-Holten de MKB-vriendelijkste gemeente van Overijssel!

119
Rijssen-Holten opnieuw MKB-vriendelijkste gemeente van Overijssel. Hans Bakker, regiomanager MKB-Nederland Midden, (uiterst links) reikte de prijs - in aanwezigheid van Rijssense en Holtense ondernemers - uit aan burgemeester Arco Hofland (derde van links). Uiterst rechts verantwoordelijk wethouder Bert Tijhof.

RIJSSEN-HOLTEN – De gemeente Rijssen-Holten is uitgeroepen tot de meest MKB-vriendelijkste gemeente 2019 van Overijssel. De prijs is vanmiddag uitgereikt door Hans Bakker in het bijzijn van en namens de vijf ondernemersverenigingen.

“Het is knap dat Rijssen-Holten al meerdere keren de prijs wint”, vindt Hans Bakker, regiomanager MKB-Nederland Midden. “Het is vaak makkelijker om aan de top te komen, dan er ook te blijven. We hopen met deze prijs andere gemeenten te enthousiasmeren om aan de slag te gaan met MKB-vriendelijkheid. Vaak worden winnaars benaderd met de vraag hoe ze het voor elkaar krijgen om te winnen. Wat zijn de succesfactoren en maak die toepasbaar op je eigen gemeente.” Wethouder Bert Tijhof vult hier op aan: “We plukken de vruchten van de goede samenwerking met onze ondernemers. We hebben deze prijs aan hen te danken. Van bode tot burgemeester, we doen er alles aan om een fijn ondernemersklimaat te creëren.”

Deze tweejaarlijkse prijs is een initiatief van MKB-Nederland. Op basis van een grootschalig onderzoek onder ondernemers wordt het lokale ondernemersklimaat gepeild. Er komen verschillende thema’s in het onderzoek aanbod, zoals tevredenheid van ondernemers over de dienstverlening en het imago van de gemeente.

Burgemeester Arco Hofland is trots op het ondernemersklimaat in zijn gemeente: “Dit is duidelijk Rijssen-Holten, we scoren 8.1 voor het ondernemersklimaat. Een ondernemer gaf aan dat de toegankelijkheid bij ons vanzelfsprekend is. Als het nodig is wordt er ruimte gemaakt.”

Eerder scoorde Rijssen-Holten een 7,8 en was het landelijke gemiddelde een 6,3. Ook de zichtbaarheid van de accountmanagers komt naar voren, één van de ondernemers zegt hierover: “Deskundige ambtenaren die geen nee verkopen, maar kijken wat wel tot de mogelijkheden behoort.” Ruim twee derde van de ondernemers (68%) is op de hoogte van het feit dat er accountmanagers zijn.

Gemeente Rijssen-Holten plukt de vruchten van haar ondernemers door deze titel. De gemeente wil de ondernemers hartelijk bedanken. Ook is de gemeente nu in de race voor landelijke titel MKB-vriendelijkste gemeente 2019. Eind maart wordt deze titel bekendgemaakt.

banner-buitenkampioen