Regel je zaken met de overheid voortaan digitaal

544
bieb

RIJSSEN-HOLTEN – De overheid verwijst burgers steeds vaker naar haar digitale loketten. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten een cursus omgaan met websites van de overheid en DigiD. De cursus van vier lessen begint op maandagochtend 21 januari in de Bibliotheek Holten en op donderdagochtend 24 januari in de Bibliotheek Rijssen.

Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, belastingaangifte doen, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Maar nog niet iedereen is vertrouwd met het regelen van zaken op de computer. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus ‘Digisterker: Werken met de e-overheid’. Deelnemers leren handige informatie te vinden en zaken te regelen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook leren zij hoe je een DigiD kunt aanvragen en gebruiken, hoe je informatie vindt bij de zorgverzekering en hoe je een OV-kaart aanvraagt.

Deelnemen
De cursus is voor inwoners van Rijssen-Holten die al met internet kunnen omgaan. Wie nog moeite heeft met het internet kan het beste eerst de cursus internet voor beginners Klik & Tik volgen.
Deelname kost € 25, inclusief cursusboek en koffie. De lessen zijn van 9.00 uur -11.00 uur.
De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Meld u uiterlijk 14 januari aan bij de balie van de Bibliotheek of via de website, www.bibliotheekrijssenholten.nl.

banner-buitenkampioen