Nationale Molendag 11 mei: Brommers kiek’n bij de Diekerhookse Mölle De Hegeman

29
St Korenmolen De Hegeman

DIJKERHOEK – In Dijkerhoek is er een grote groep liefhebbers van brommers, vooral natuurlijk uit hun eigen jeugd. De rijders maken elk jaar een paar leuke, en gezellige, tochtjes met hun pareltjes door het Achterhoekse en Overijsselse landschap.

De Zündaps, Gilera’s, Fantics, Yamaha’s en vele anderen zijn een lust voor het oog! Op 11 mei laten ze ook u meegenieten van hun bolides; U kunt letterlijk “brommers kiek’n”. Vanaf half één staan er meer dan 25 opgesteld rond de molen. Naast deze brommers zullen er ook nog een aantal historische tractoren te zien zijn.

Vanaf 13:00 uur zal het officiële gedeelte beginnen. De brommers gaan om 13:15 uur een mooie route maken, maar komen later op de middag weer bij de molen terug. Daar kunnen ze dan, net als iedere andere bezoeker, genieten van een consumptie én natuurlijk: heerlijke pannenkoeken! Voor diegene die achter blijven bij de molen is er weer onze traditionele streekmarkt. Kunt u mooi nog even iets scoren voor moederdag!

Als extra voor de lagere-schooljeugd hebben we dit jaar een wedstrijd: vliegtuigjes gooien! Maak net als de molen gebruik van de wind en gooi je vliegtuigje het verst van allemaal! Deze wedstrijd begint om 13:30 uur. De vliegtuigjes worden na afloop weer netjes opgeruimd. Dat wordt weer een gezellige dag, zeker als u komt!

Entree en rondleiding zijn deze dag gratis.

banner-buitenkampioen