Kennis maken met muziek

68
Muziekschool Rijsswen; Dick Sanderman

RIJSSEN – Op woensdag 26 juni organiseert de Rijssense Muziekschool een AMV-presentatie in de grote zaal van het Parkgebouw. Algemene Muzikale Vorming, gewoonlijk afgekort tot AMV, is de ideale kennismaking met muziek voor kinderen uit de groepen 4 tot 6 van de basisschool.

Alles wat later van pas komt bij het bespelen van een instrument, komt tijdens deze klassikale lessen al voorbij, op een speelse manier. Omdat de Muziekschool alle gangbare instrumenten in huis heeft, kan tijdens deze cursus al kennis gemaakt worden met instrumenten als gitaar, piano, harp, viool, fluit en saxofoon. De AMV-presentatie op woensdag 26 juni is enerzijds een voorstelling waarin al de mogelijkheden van deze cursus worden gepresenteerd aan toekomstige leerlingen, maar tegelijkertijd is het ook de afsluiting van het seizoen voor de huidige leerlingen.

Zij laten zien en horen wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hebben, en hoeveel plezier ze daaraan hebben beleefd. De AMV-presentatie begint woensdag om 16.15 uur en duurt een uurtje. De toegang is gratis. Ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk kinderen zijn van harte welkom in de grote zaal van het Parkgebouw. Wie zich daarna wil aanmelden voor een cursus, kan op zaterdag 29 juni terecht in de Muziekschool tijdens het Open Huis, ’s middags van 15.00 tot 16.30 uur. In de laatste weken van het cursusjaar staan nog méér activiteiten op het programma. Zie daarvoor de website van de Muziekschool: https://muziekschool-rijssen.nl/

banner-buitenkampioen