Jan Brinkman wint Rijssens snelschaaktoernooi

227
Schaakclub Rijssen; Jan Brinkman

RIJSSEN – Het door de Schaakclub Rijssen georganiseerde snelschaaktoernooi is op overtuigende wijze gewonnen door Jan Brinkman.

24 deelnemers, leden en oud-leden, gingen de uitdaging aan om de titel Rijssens Snelschaakkampioen 2019 te bemachtigen. Iedereen schaakte 7 partijen, waarbij het speeltempo was vastgesteld op 10 minuten per persoon per partij.

Dat bij snelschaken het normale schaakniveau niet wordt gehaald, werd ook deze avond wel weer duidelijk. Onder druk van de onverbiddelijk tikkende klok, zie je dat er af en toe de meest vreemde zetten worden gedaan. En wie het hoofd dan zo lang mogelijk koel kan houden, trekt over het algemeen aan het langste eind.

Met een 100%-score (7 uit 7) trok Jan Brinkman de eindoverwinning naar zich toe. Als 2e eindigde Goswin Zeeman (6 punten) en plek 3 was voor Jan-Willem Timmerman (5 punten). Martijn van den Belt, die in de laatste ronde nog kans maakte op de titel, moest genoegen nemen met plek 4 (ook 5 punten) en de top 5 werd volgemaakt door Jonathan ten Bolscher (4,5 punten).

banner-buitenkampioen