Informatiebijeenkomsten collectieve aanpak kleine asbestdaken

Voorbereid op het verbod op asbestdaken in 2024. Samen is het leuker, makkelijker en goedkoper!

86
schoorsteenveger.nl

RIJSSEN-HOLTEN – Samen met buurtbewoners in 1 dag al het asbest van de schuurtjes in uw buurt of wijk vervangen? Samen de schouders eronder én door collectieve inkoop besparen op de kosten? Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen uit Dalfsen deed het, en met succes! 

In mei 2018 organiseerde ze een speciale actiedag. Het resultaat: meer dan 60 pandeigenaren uit twee verschillende wijken waren aan het einde van de dag de trotse eigenaar van een nieuw dak op hun schuurtje. Samen saneerden ze zo’n 800 m2 asbestgolfplaten.

Samen saneren

Na 2024 is asbest op de daken in Nederland verboden. Elke eigenaar van een asbestdak is zelf verantwoordelijk voor de vervanging. Daken groter dan 35 m2 moeten door een gecertificeerd bedrijf worden verwijderd. Daken kleiner dan 35 m2 mag je onder voorwaarden zelf vervangen. Door krachten te bundelen en gezamenlijk het asbest in een buurt of wijk aan te pakken wordt het makkelijker, leuker en goedkoper!

Alle ervaringen en leereffecten van de actiedag van Duurzaamheidsvereniging Groen Gebogen heeft de provincie gebundeld in een handleiding met een draaiboek. Elke vrijwilligersorganisatie, buurtvereniging, duurzaamheidsvereniging, stadsbelang of een andere eigen opgerichte werkgroep mag hier gebruik van maken.

Informatiebijeenkomsten

De provincie Overijssel organiseert twee informatiebijeenkomsten over deze collectieve aanpak. Deze avonden wordt er meer verteld over hoe Groen Gebogen het initiatief voor hun buurtbewoners heeft opgezet en georganiseerd. Ook andere varianten van een collectieve aanpak komen aanbod. Van alles zelf doen tot een samenwerking met een bouwmarkt of aannemer/asbestspecialist. Uiteraard is er ook alle ruimte voor het stellen van vragen.

Datum: 11 en 14 maart van 19.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur
Locatie: Omgeving Zwolle (11 maart) en Hengelo (14 maart), exacte locaties volgen

Aanmelden

Benieuwd hoe en of deze aanpak in uw buurt toegepast kan worden? Of heeft u interesse in de handleiding met draaiboek? Wees dan welkom op 1 van deze avonden en laat u inspireren! Aanmelden kan via asbest@overijssel.nl

banner-buitenkampioen