Emma Harbers wint talentenjacht Nijverdal

204
Emma Harbers

NIJVERDAL/RIJSSEN – De klassieke talentenjacht die tweejaarlijks door de werkgroep Muziek onder de Trap wordt georganiseerd in het Nijverdalse ZINiN-theater, is donderdag gewonnen door Emma Harbers, een blokfluitleerling van de Rijssense Muziekschool.

Emma won niet alleen de eerste prijs, maar ook de publieksprijs. Haar spectaculaire uitvoering van “Infectious recorders” van Hellbach maakte veel indruk. In dit stuk bespeelde Emma vijf verschillende blokfluiten, soms zelfs twee fluiten tegelijk. De flitsende pianobegeleiding door Corien Baan maakte het helemaal af. Emma is een leerling van blokfluitdocente Karin Slijkhuis.

De tweede prijs ging naar Julie Abou Alwi uit Enschede: zij speelde op de piano een wals van Chopin. Boeiend was ook het spel van violiste Elianne den Bakker, die een compositie van haar vader vertolkte. Componist Frank den Bakker begeleidde zijn dochter aan de piano.

Er waren twaalf deelnemers uit de wijde omtrek van Nijverdal. De jury werd gevormd door Han Kolthof, Fenny van Hemmen en Charlotte Oord. Anouk de Jong presenteerde de avond.

banner-buitenkampioen