Culturele middag ouderen

Zaterdag 18 februari, Verenigingsgebouw SSR, Rijssen

1403
lsmo.nl

RIJSSEN-HOLTEN – De werkgroep ‘Voor en door Ouderen’ nodigt alle ouderen in de gemeente Rijssen-Holten uit voor een culturele dag op zaterdag 18 februari 2017. Dit jaar staat de dag in het teken van de Turkse cultuur.

De werkgroep ‘Voor en door ouderen’ organiseert de culturele middag. ’Voor en door ouderen’ valt onder de gemeente en is inmiddels alweer 18 jaar actief. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. de Turkse Vereniging SSR, Suryoye Aramese Culturele Vereniging ABGAR, Molukse Stichting TERIPANG, KBO Rijssen, PCOB Rijssen en de gemeente Rijssen-Holten

Doelstelling van de werkgroep is het organiseren van bijeenkomsten waar ouderen met verschillende culturele achtergronden elkaar ontmoeten en kennis en begrip voor elkaars cultuur krijgen, oog te hebben voor de behoefte en gezamenlijke belangen van alle ouderen. Belangrijke elementen hierbij zijn herkenning en erkenning van gevoelens die gemeenschappelijk zijn. En ook acceptatie dat er verschillen zijn. Respect en belangstelling voor elkaars identiteit.

De culturele dag op zaterdag 18 februari staat in het teken van de Turkse cultuur. Wethouder Roland Cornelissen is deze dag aanwezig en heet iedereen welkom. Het wordt een informatieve middag waarbij veel te zien, te proeven en te beluisteren valt over de Turkse cultuur. De werkgroep nodigt alle ouderen van harte uit om de culturele middag bij te wonen in het verenigingsgebouw van de Turkse vereniging SSR, Graaf Adolfstraat 1 in Rijssen. Het verenigingsgebouw is op de eerste verdieping en alleen per trap bereikbaar.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk woensdag 15 februari 2017 aanmelden bij Chantal Huisman op telefoonnummer (0548) 854 426 of per e-mail c.huisman@rijssen-holten.nl.

Programma

  • 10.30 uur Ontvangst met koffie/thee
  • 11.00 uur Welkom door wethouder Cornelissen
  • 11.15 uur Film over Turkije
  • 11.30 uur Persoonlijke verhalen over komst naar Nederland
  • 11.45 uur Optreden Turkse volksdansgroep Zeypek
  • 12.15 uur Maaltijd met Turkse hapjes
  • 13.30 uur Afsluiting
banner-buitenkampioen