College Rijssen-Holten geeft vervolg aan ‘Koffiepraat’

370
Gemeente RH

RIJSSEN-HOLTEN – Na een succesvolle pilot ‘Koffiepraat’ heeft het college van Rijssen-Holten besloten om de komende jaren de hele gemeente op die manier te bezoeken. Daarbij is gekeken naar een logische ‘opdeling’ van de gemeente in 27 gebieden, rekening houdend met culturele, ruimtelijke en praktische aspecten. 

In september worden vier Koffiepraat’s op twee avonden georganiseerd: in Dijkerhoek en omgeving (479 inwoners, buitengebied Holten); Beuseberg/Lukensveld (880 inwoners, Holten), bedrijventerrein Rijssen (577 inwoners) en Plan Zuid (859 inwoners, Rijssen).

Evaluatie pilot gebruikt voor vervolg

Tijdens de Koffiepraat’s is de mening van inwoners gevraagd over dit initiatief. Ook de gemeente heeft geëvalueerd. Op basis van de evaluatie zijn conclusies en aandachtspunten opgesteld voor een vervolg van de pilot. Het meest genoemde positieve punt is dat de inwoners het gezellig of leuk vinden. Het initiatief wordt geprezen en de laagdrempelige opzet bevalt goed. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Inwoners hebben soms vragen of meldingen over de buitenruimte. Daarom is er in het vervolg iemand van de buitendienst aanwezig om inwoners te helpen bij het doen van een online melding. Op die manier gaat dat efficiënt het gemeentelijke systeem in en kan de melding sneller worden opgepakt.

Achtergrondinformatie Koffiepraat

Het doel van experiment Koffiepraat was om als college van burgemeester en wethouders op een ongedwongen, laagdrempelige manier een praatje te maken met inwoners. Juist zonder dat daar een specifiek thema of aanleiding achter zit. Op 11 juli 2017 kwamen zo’n 60-70 inwoners naar De Haar, zo’n 40 naar Hangerad, zo’n 35 inwoners naar De Look en zo’n 40-50 inwoners bij het noordwestelijk deel Braakmanslanden.

Meer informatie over de precieze locaties volgt, zowel op de website als in de gemeentepagina. Inwoners van de desbetreffende gebieden krijgen een paar weken voorafgaand aan de avonden een flyer als uitnodiging in de brievenbus. Lees meer op www.rijssen-holten.nl/koffiepraat

Locatie-overzicht

Bedrijventerrein Rijssen

Bedrijventerrein

Beuseberg/Lukensveld

Beuseberg

Dijkerhoek

Dijkerhoek

Plan Zuid

Plan Zuid