BijbelBierBbq 2019: Ik daag je uit!

57
Wim van Wingerden
BijbelBierBbq zaterdag 22 juni

RIJSSEN – Nu BijbelBierBbq alweer voor de vierde keer georganiseerd wordt, heeft men zijn mening intussen wel klaar. Maar wat je mening ook is, de titel dekt de lading volledig. De elementen Bijbel, Bier en Bbq zijn rijkelijk vertegenwoordigd tijdens dit jaarlijkse evenement. In het buurtschapje Elsen verwacht de organisatie opnieuw meer mannen te verwelkomen. Als spreker mag ds. Pieter Dekker uit Wierden dit jaar de bezoekers 10 minuten toespreken in zijn hagenpreek. Dit jaar krijgt het evenement voor het eerst een thema mee: Ik daag je uit! Diverse programma onderdelen worden aan dit thema opgehangen.

Bier & muziek

De muziek komt dit jaar van een bijzonder duo; Calamity John. Met gitaar en accordeon spelen deze heren Ierse folk/americana met covers en eigen werk. Calamity John brengt hun eigen geluid wel heel letterlijk mee in de vorm van een mobiele geluidset op een huifkarretje dat getrokken wordt door ‘Billy the Bison’. Samen loopt dit duo over het festival terrein en biedt haar muzikale menukaart aan de bezoekers die hun verzoekjes ter plekke live te horen krijgen. De organisatie heeft uiteraard weer ruimte gemaakt voor ‘huisbrouwer’ Pochpoater uit Elsen. Brouwer Henk Otten neemt naast eigen brouwsels ook zeker bieren uit zijn webshop van ‘De Bierliefhebber’ mee. Pochpoater krijgt dit jaar versterking van de mannen van ‘Op’n Brink’. Deze nieuwe brouwerij komt ook uit Elsen en presenteren hun bieren tijdens BijbelBierBbq voor het eerst aan een groter publiek.

Eigen inbreng bezoekers

Achter de schermen werkt het bestuur van BijbelBierBbq alweer hard aan de invulling van deze dag die van 16.00 tot 22.00 de deelnemers bezig gaat houden. Opvallend is dat bezoekers van voorgaande jaren met leuke inbreng komen om het evenement te laten slagen. Het doel van BijbelBierBbq blijft ontmoeting, gezelligheid en laagdrempelig genieten van een dagje ‘mannen onder elkaar’. Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen kijk dan op www.bijbelbierbbq.nl of de Facebook pagina van BijbelBierBbq.

banner-buitenkampioen