ALPHOORN LESSEN

Het alphoornduo-fortissimo geeft vanaf 1 maart alphoorn lessen voor geïnteresseerden

97
Fortissimo

RIJSSEN-HOLTEN – Het alphoorn-duo treedt zelf regelmatig op en heeft al aan diverse activiteiten en concerten deelgenomen waaronder optredens bij: Radio 4,  bij bruiloften, bij een kerkdienst in het buitenland alsmede bij bedrijfsfestiviteiten, bij het afscheid van een Gemeente secretaris. 

LESSEN

Door het enthousiasme voor het alphoornspelen ontstond het idee om hier wat meer mee te doen en zo is de alphoorn cursus ontwikkeld en wordt op een nog nader te bepalen datum vanaf 1 maart les gegeven in het origineel alphoorn blazen volgens Zwitserse traditie. Alphoornduo-fortissimo wil dit mooie instrument niet misbruiken voor andere soorten muziek maar zich houden aan het originele alphoornspelen waarbij het ontstaan van de muziek vanuit vroeger tijden en de precieze methode van het spelen op dit machtige instrument de hoofdrol spelen. Alleen op deze wijze komt het instrument tot zijn recht.

Men hoeft geen eigen instrument te hebben, men kan tijdens de lessen gebruik maken van de instrumenten van het alphoorn-duo.

De lessen worden gegeven op een avond of op zaterdag middag in een verwarmde grote schuur of buiten bij goed weer en kunnen daarom het hele jaar door gegeven worden.

U-TRAINER

Om het spelen op een blaasinstrument te vergemakkelijken adviseert het duo het gebruik van de U-Trainer set.  Dit is een apparaatje dat wordt ingezet om de mondringspieren die tijdens het blazen op instrumenten enorm belast worden te trainen zodat er een betere lipspanning ontstaat en er mooiere en langere tonen geblazen kunnen worden.  Het apparaatje is getest bij een logopedie instantie en daar werd het gebruik ervan positief beoordeeld waardoor het niet alleen zin heeft om beter te kunnen blazen maar het kan ook helpen bij bepaalde problemen op logopedisch vlak. Mensen die moeite hadden met articuleren bijvoorbeeld kregen er een veel duidelijker uitspraak door. Op internet kunt u er van alles over vinden  en ook het alphoornduo kan u van informatie voorzien.  www.u-trainer.com

KOSTEN

De kosten bedragen afhankelijk van de aanmeldingen 15 euro per uur inclusief het gebruik van de hoorns van Fortissimo. Men is niet gebonden aan vaste lessen. Het kan best zo zijn dat het niet uw ding is dan moet men zonder gevolgen of verplichtingen weer kunnen stoppen.

Opgave kan via het mail adres: info@alphoornduo-fortissimo.nl  en informatie kunt u krijgen onder telefoonnummer 0653911034 of 0548522162

banner-buitenkampioen