800 leerlingen: wie kweekt de hoogste?

76

RIJSSEN-HOLTEN – Tuincentrum Hagels heeft samen met OpgewektRijssen aan scholen in Rijssen en Holten een actie aangeboden waarbij leerlingen kunnen proberen de hoogste zonnebloem te kweken. De meest scholen vonden het een leuke actie, maar vaak zat het programma al vol. Vier scholen, de KlimOp, de Wilhelmina school en De Salto in Rijssen en de Haarschool in Holten, konden het inpassen.

Bijna 800 leerlingen krijgen in de week van 20 mei een zakje met 3 zaden. Op 26 september wordt bepaald wie de hoogste zonnebloem heeft weten te kweken.

Anja Hagels: “het was wel gevangenis-werk om 800 zakjes te vullen met 3 zaden en er een korte instructie aan te nieten, maar ik heb zelf in het onderwijs gewerkt en dit soort acties geven me wel energie!”.

Opgewekt Rijssen overlegde met de scholen of de actie bijvoorbeeld te koppelen was aan een les over de zon. Want naast energie via zonnepanelen doet de zon natuurlijk nog veel meer voor ons mensen.

Een soortgelijke actie werd in 2017 ook in Wierden georganiseerd door de mensen achter “Zonnepark De Groene Weuste”.

Bij Tuincentrum Hagels is meer zaad te halen. Meer informatie over de actie staat op https://www.opgewektrijssen.nl/2019scholen .

 

banner-buitenkampioen