SHANTYFESTIVAL IN CENTRUM RIJSSEN

96
Habi
Samenzang met o.a. het organiserende koor de Lee-Sanghers uit Enter

RIJSSEN – Op zaterdag 22 september organiseren de Lee-Sanghers uit Enter voor de 9e keer hun succesvolle en altijd zeer druk bezochte Shanty Festival in centrum Rijssen.

Overijsselse koren zullen hun zangkunsten ten gehore brengen. De deelnemende koren zijn ‘de Schuytenvaerders’ uit Tubbergen, ‘de Bornse Maten’, Shantykoor ‘Die Regghe Sangers’ uit Nijverdal, het gemengd ‘Schokker Koor’ uit Kampen, Piratenkoor ‘de Zingende Padd’n’ uit Wapenveld en uiteraard de ‘Lee-Sanghers’ zelf.

De podia van waaruit de zangers het publiek verwennen met allerlei shanty- en zeemansliederen staan aan het eind van de Grotestraat – voor café Spekhorst -, op het Hoge Wal plein en op het Schild. Het zang spektakel begint om 13.00 uur en eindigt traditioneel met een samenzang op het Schild rond 17.15 uur.

Het is, mede gezien de diversiteit van de verschillende koren, zeer de moeite waard om op 22 september een bezoek te brengen aan het prachtige centrum van Rijssen. Het wordt ongetwijfeld een fantastisch middag. De Lee-Sanghers, Ondernemersvereniging HABI en ook allerlei andere bedrijven die het festival financieel steunen, nodigen u van harte uit. Het Shantyfestival is gratis toegankelijk.