Team ReJoyce opnieuw deelnemer Ventoux3

659
Hans Strokap
Team Rejoyce bij de start in 2014

RIJSSEN – Op 7 september hoopt Hans Strokap namens Team ReJoyce 3 keer de Mont Ventoux te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Sinds 2011 zet Team ReJoyce zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Eerst omdat Joyce Strokap ziek was door een hersentumor en met de hoop dat ze beter kon worden. Nu, nadat Joyce begin 2015 is overleden, om eraan bij te dragen dat hersentumoren niet meer dodelijk zijn en anderen dit leed bespaard kan blijven.

Waarom Ventoux3

Elke week krijgen zo’n 28 mensen de diagnose “primaire hersentumor”. Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor, omdat hersentumoren nog steeds ongeneeslijk zijn.

Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak.

Omdat hersentumoren op zo’n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen.

Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd.

Wij vinden dat daar nu wel verandering in moet komen! 

En dat vinden hersentumoronderzoekers ook! In de hele wereld zijn onderzoekscentra volop in ontwikkeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek.

Wat daar voor nodig is, is geld.

Daarom reizen Hans Strokap, zijn zus Marian Kraal en haar man Andre in september af naar Bedoin om samen met een kleine 140 mensen de Mont Ventoux te beklimmen, sommigen doen het hardlopend, Hans gaat op de fiets. Marian en Andre gaan mee ter ondersteuning. Dat alles om geld in te zamelen zodat minder mensen nog een geliefde moeten verliezen aan de gevolgen van een hersentumor. Wat Joyce is overkomen, kan iedereen overkomen, daarom blijven we ons ervoor inzetten.

En alsof dat nog niet genoeg is hoopt Hans in oktober ook nog de marathon van Amsterdam te gaan lopen, om nog meer aandacht te vragen voor het Hersentumorfonds. “Tijdens het trainen voor de Triathlon van Rijssen en Holten bedacht ik me dat het wel leuk zou zijn om op mijn 40e ‘Cinglé du Mont Ventoux’ oftewel malloot van de Mont Ventoux te worden en ook een marathon uit te lopen. Hoe leuk zou dat zijn als het ook nog eens erg veel geld voor onderzoek naar hersentumoren zou opleveren”, aldus Hans Strokap

U kunt uw steentje bijdragen door via http://ventoux3.org/lid/hans-strokap-rijssen-2 een gift over te maken. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Team ReJoyce voor onze acties.