Rivo Rijssen Dames1 wint met 4-0

228
Jan van den Noort

RIJSSEN – Afgelopen zaterdag om 16.30 begon de strijd tussen Rivo en Vocasa uit Nijmegen. De gasten uit Nijmegen waren al vroeg in Rijssen aangekomen en vooraf verwachtte iedereen dat dit wel eens een heel spannend potje kon gaan worden.

De start van de wedstrijd was geweldig voor Rivo en door een hele hoge serve druk had Vocasa het erg lastig om te scoren. Komt er eens een mooie aanval, stond de verdediging van de dames uit Rijssen ook nog goed. Ze pakten een grote voorsprong en gaven deze niet meer weg!

De tweede set leek precies op set één. De serve liep geweldig en daardoor kon Vocasa geen gebruik maken van een omloop bal op midden en stond het thuis blok aan de buitenkant erg goed. Ook deze set was de voorsprong erg groot vanaf het begin van de set en die gaf Rivo niet meer weg.

“In de derde set weet je altijd dat het een lastige set kan gaan worden, volgen coach Johan Strokap”, en dat bleek ook weer vandaag. Vocasa ging beter serveren en daardoor kwam er meer druk op de passlijn van Rivo! Er kwamen ook steeds meer spannende rally’s en het bleef spannend tot het eind van de set. Famke Zomer van Rivo dames 1 kwam erin voor de serve en serveerde haar team van 22-20 na 25-20.

In de vierde set leek het of de dames uit Rijssen het beste hadden gegevenen, ze kwamen we al snel met 8-3 achter. Advies was blijven gaan en nooit opgeven en dat werd Zaterdag beloont. Ze kwamen terug en pakten toen een kleine voorsprong en konden deze vasthouden tot het einde van de set en daardoor wonnen we de wedstrijd met 4-0 en zijn ze een aantal plekken gestegen in de stand.

Volgende week gaan ze richting Nijmegen om al vroeg te gaan spelen tegen Pegasus!