Rally brengt €70.000,- op voor Ghana

259
Jannita Arends

RIJSSEN – Zaterdag 1 september werd de 2e editie van de Rally Kinderhulp Ghana verreden. De opbrengst van de rally, samen met de ’s avonds gehouden veiling, heeft het onwaarschijnlijke bedrag van € 70.000,- opgeleverd.

Na maanden van voorbereiding werd zaterdag 1 september de 2e editie van de Rally Kinderhulp Ghana verreden. Een initiatief van Rijssense ondernemers om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Kinderhulp Ghana. Meer dan 60 equipes met mooie, klassieke en bijzondere auto’s stonden zaterdag bij Havezate de Oosterhof in Rijssen aan de start. De deelnemers vertrokken vanaf 11:30 uur en reden een mooie route door het unieke Twentse landschap. De tussenstop vond plaats tussen de hangars op vliegveld Twente. Een unieke locatie om te genieten van een kopje koffie met een lekker puddingbroodje. Elke auto werd intussen getest op het geluidsniveau in één van de vele hangars.

Jannita Arends

Na de tussenstop vervolgden de equipes de route en arriveerden laat in de middag weer op Havezate de Oosterhof. De scorekaarten werden in ontvangst genomen en het klassement kon worden opgemaakt.

Aan het begin van de avond konden alle deelnemers en de organisatie van een uitgebreid warm en koud buffet genieten. Tussendoor werden filmpjes getoond over invulling van de opbrengst van vorig jaar en de bestemming van de opbrengst van dit jaar. De opbrengst van 2018 was volledig bestemd voor de financiering van een nieuw schoolgebouw.

Na het buffet werd er een veiling gehouden met items die grotendeels door het bedrijfsleven gratis waren aangeboden: van een mooie damesfiets tot en met een helikoptervlucht, van een vleesschotel tot kledingcheques.

Bijzonder te vermelden dat verschillende deelnemers tussendoor spontaan aanboden hele klaslokalen (deels) te willen financieren. Om stil van te worden!

De organisatie is alle sponsoren, vrijwilligers, maar vooral de deelnemers ontzettend dankbaar voor hun grote bijdrage aan deze bijzondere dag. Dankzij hen is er € 70.000,- ingezameld voor de Stichting Kinderhulp Ghana.

Ook Solomon Boateng, de initiatiefnemer van stichting ‘Heart for Children Ghana’, was aanwezig. In 1997, tijdens zijn werk als leraar in Ghana, begon hij met de bouw van een houten bouwwerk om kinderen te kunnen opvangen. In minder dan een jaar tijd werden er 315 kinderen ondergebracht. Het liep zo uit de hand dat er meer hulp nodig was. Solomon schreef vele brieven en verstuurde ze over de hele wereld. Eén van de brieven werd vanuit Nederland beantwoord door Wim en Tiny Hammink uit Woerden. Zij hebben Solomon geholpen met de verdere opbouw en uitbreiding van de opvang voor de kinderen. Hieruit is uiteindelijk Stichting Kinderhulp Ghana ontstaan. Deze stichting wil kansarme kinderen in de regio rond Nsoatre (West Afrika) een toekomst geven en bouwt ter plaatse aan een duurzame samenleving. Eén van de huidige initiatieven is de bouw van een Senior High School: een vakgerichte school die een brug slaat vanuit de scholing van jonge talenten naar de bestaande economie. Het is bouwen aan een bouwwerk met een belofte!