R.K.S.V. Rijssen verloor van DES

Hoogst haalbare is nacompetitie

245
RKSV
Berjan de Wilde, sinds enkele jaren aanvoerder, was misschien wel de beste man van het veld echter kon hij niet voorkomen dat er verloren werd

RIJSSEN – DES won donderdagavond, wedstrijd was naar voren gehaald en stond gepland voor zaterdag 28 april, met 0-3 in Rijssen. Een geflatteerde uitslag, maar wel een terechte winst voor de Nijverdallers. Een gemiste penalty na 79 minuten had het nog spannend kunnen maken, echter viel het derde doelpunten voor de gasten in plaats van de 1-2.

 R.K.S.V. Rijssen startte deze avond prima, zonder kansen weg te geven liet men de bal vooral aan DES. Na 20 minuten was de eerste kans echter wel een doelpunt, over onze rechterkant versnelde de aanvaller en de bal verdween laag in de verre hoek: 0-1. Beide teams hadden zichtbaar moeite met het veld, toch kregen de Rijssenaren na ruim een halfuur spelen de kans op de gelijkmaker. Op enkele meters voor het doel stond spits Tijs Blokhorst vogelvrij, echter sprong de bal van zijn voet af waardoor de kans verkeken was. De bezoekers waren beter en kregen de meeste kansen, zodoende was de ruststand terecht te noemen.

Na rust lag de bal na enkele minuten wederom achter de prima acterende Patriz Loohuis, een vrije trap verdween over de muur in de korte hoek. Een prachtig doelpunt en dit leek de vroege beslissing. Echter bleef R.K.S.V. Rijssens strijden en liet het de kop niet hangen. DES bleef iets beter, maar Joost Nollen versierde na 79 minuten een terechte penalty. Doordat deze jammerlijk naast geschoven werd door Tijs Blokhorst bleef het 0-2. Het slotoffensief, met onder andere nog een schot op de paal van Luèn Mensink, had geen effect meer. Daarentegen maakten de bezoekers wederom een prachtig doelpunt, via een lob werd het 0-3. Een verdiende, maar geflatteerde overwinning voor de gasten.

Zaterdag 5 mei staat het inhaalduel thuis tegen Hellendoorn op het programma. Laten we hopen dat de Rijssenaren zichzelf eens belonen, qua werklust en inzet zit het prima. We weten dat we tegen de bovenste team kwalitatief minder zijn, maar het geluk zit ons ook niet vaak mee. Wie weet de volgende wedstrijd wel, kop op jongens nog vier wedstrijden knallen!