R.K.S.V. Rijssen blijft ongeslagen bij Drienerlo

256
Bernardo mulder
Max Loohuis maakte zijn debuut in de competitie, mede door zijn inbreng werd er een verdiend punt gepakt in blessuretijd.

Enschede/Rijssen – De tweede competitiewedstrijd leverde wederom een gelijkspel op. Tegen mede degradant Drienerlo werd het 2-2, gezien het spel en de kansen een terechte uitslag. Beide ploegen hadden kansen op de winst, lange tijd leek de thuisploeg deze ook te pakken. Echter was het spits Tijs Blokhorst die via een penalty in blessuretijd een punt veilig stelde voor R.K.S.V. Rijssen.

Welke tegenstander we konden verwachten wist niemand, de studentenploeg uit Enschede kent elk seizoen weer vele wisselingen. Trainer Robert Harperink gaf zelfs aan dat dit elke drie maanden sterk kan verschillen, maar één ding was zeker en dat was dat ze al drie punten hadden. Uit bij Sportclub Enschede werd er met 2-4 gewonnen en daardoor waren ze licht favoriet. In het veld was het echter andersom, het was vooral R.K.S.V. Rijssen die op voorsprong had moeten komen. Tijs Blokhorst en vooral Joost Nollen misten grote kansen, Drienerlo raakte de lat en was via een kopbal ook dichtbij een treffer. Enige opvallende feit was dat Mitchell Troost geblesseerd het veld moest verlaten, de zoveelste blessure in het prille seizoen. Ruststand was derhalve 0-0.

Na rust opende Drienerlo binnen tien minuten de score, slap verdedigen zorgde ervoor dat er van dichtbij gescoord kon worden. Binnen vijf minuten trok Tijs Blokhorst de stand gelijk bij zijn derde kans. Net buiten de zestien meter viel de bal tergend langzaam in de verre hoek, terwijl de keeper al op de grond lag en zodoende werd het 1-1. Gelijk hierop had diezelfde spits de 1-2 kunnen maken, nadat hij langs twee verdedigers liep en de keeper voorbij was schoof hij de bal net voorlangs. Hierna kregen de studenten enkele kansen en een kwartier voor tijd werd het 2-1, na wederom slecht verdedigen. De laatste vijf minuten kwam Max Loohuis voor Bryan Sloof, hij verdiende een vrije trap die de zestien meter in geslingerd werd. De bal kwam tegen een arm, waardoor er een penalty in blessuretijd kwam. Tijs Blokhorst pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot de 2-2 binnen, een verdiend punt gezien de gehele wedstrijd en kansenverhouding.

Komende zaterdag uit tegen PW 1885 in Enschede, deze ploeg won met 5-1 van DRC 12 en speelde 0-0 uit bij BZSV in Borne. Onze volgende tegenstander speelt om 14:00 uur de allereerste officiële voetbalwedstrijd van Nederland uit 1885 opnieuw op het gras van villa Zonnebeek. Wij trappen af om 14:30 uur en hopelijk weten vele supporters deze wedstrijd te vinden. Het voetbalplezier lijkt teruggevonden te zijn en de laatste drie wedstrijden werd er resultaat behaald. Wij hopen dat deze goede lijn doorgezet wordt tegen PW, blijf zo knokken als team!