PW 1885 maatje te groot 4-0 verlies met veel afwezigen

254
RKSV
Henri Hof had als nieuweling zijn eerst basisplaats, helaas kon hij niet verhelpen dat het eerste verlies in de competitie een feit werd.

ENSCHEDE/RIJSSEN – Na twee punten uit evenveel wedstrijden werd er nog niet gewonnen of verloren. Tegen PW had de uitgedunde selectie weinig in te brengen en verloor het terecht met 4-0 bij PW 1885. Gezien het spelbeeld en het aantal kansen was de uitslag niet geflatteerd te noemen.

Op zaterdag 8 oktober om 14:30 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd. Beide teams waren nog onverslagen en iedereen verwachtte een gelijkopgaand duel. Hoe anders bleek dit in praktijk te zijn. De thuisploeg was op alle fronten beter, de Rijssenaren konden het mede door vele afwezigen niet brengen deze middag. Door zes afwezigen moest trainer Martin Achterkamp maatregelen treffen in de opstelling. PW 1885 zat er kort op en domineerden vanaf minuut één de wedstrijd, R.K.S.V. Rijssen liep achter de feiten aan. Door het hoge druk zetten kwamen de oranjehemden gelijk in de problemen en na zwak verdedigen kon de linksbuiten van PW 1885 vrij opkomen. Deze leverde de bal keurig af op het hoofd van de spits die in de 18e minuut binnenkopte. Slechts vijf minuten later stond diezelfde spits van PW 1885 helemaal vrij in de zestien, mocht draaien en schoot de 2-0 in de kruising. R.K.S.V. Rijssen had veel moeite om de bal in de ploeg te houden en PW ging door met kansen creëren. Petrit Krasniqi wist in een één-tegen-één situatie de derde treffer te voorkomen, maar enkele minuten later scoorde PW alsnog de 3-0 uit een keurig uitgespeelde aanval.

In de rust hadden de Rijssenaren 15 minuten om alles weer op de rit te krijgen en met een frisse start op jacht te gaan om de achterstand weg te werken. Echter ging het vlak na rust mis, PW creëerde een gevaarlijke kans en de rechtsback van R.K.S.V. Rijssen moest aan de handrem trekken. Dit resulteerde in een terechte penalty, welke werd benut door de spits van PW die zijn derde treffer liet noteren van de middag. De Rijssenaren keken zuur toe, ondanks de pijnlijke tussenstand bleef men knokken. Helaas leverde het geen aansluitingstreffer op, PW bleef de betere ploeg en de schade bleef beperkt tot 4-0.

Het eerste verlies in de competitie is een feit, hopelijk gaat het komende zaterdag thuis tegen ATC’65 beter. De volgende tegenstander heeft na drie wedstrijden evenveel punten en staat één punt boven ons. Waarschijnlijk zullen enkele spelers terugkeren die er tegen PW 1885 niet bij waren. Dit is geen garantie voor succes, er zal door iedereen weer hun stinkende best gedaan moeten worden om de punten in eigen huis te houden!