Kom kennis maken met duofiets tijdens de Ronde van Overijssel

144
Willem van den Belt
Duofiets

RIJSSEN – Zorg- en welzijnsorganisaties ZorgAccent/Dagbesteding Stadskwartier, Stichting EvenMens en ViaVieWelzijn hebben de handen ineen geslagen en zullen zaterdag 12 mei, tijdens de Ronde van Overijssel, tussen 12.00 en 17.00 uur op het Europaplein in Rijssen de duofiets promoten. Iedereen in de gemeente Rijssen-Holten die van fietsen houdt en dit niet meer zelfstandig kan doen, kan geheel vrijblijvend kennismaken met de duofiets en zich laten informeren over de mogelijkheid deze fiets te gebruiken.

Fietst u graag een blokje om?                                                                                  Wie fietst er nou niet graag een blokje om en hoe vervelend is het als je dat niet meer op eigen kracht kunt doen! Een duofiets biedt dan uitkomst. Het is een fiets waarop twee personen naast elkaar zitten en samen met trapondersteuning kunnen gaan fietsen. Woonzorg- en dagbesteding locatie Stadskwartier in Rijssen is in het bezit  van een duofiets en heeft het streven de fiets ook beschikbaar te stellen aan ouderen in de gemeente Rijssen-Holten die er graag nog met de fiets op uit willen maar dit niet meer zelfstandig kunnen doen. Dit geldt dus ook voor mensen die niet deelnemen aan de dagbesteding. Naast een duofiets kunnen mensen ook een testritje maken op een tandem of rolstoelfiets.

Fietsvrijwilligers                                                                                                Dagbesteding het Stadskwartier is op zoek naar vrijwilligers die samen met cliënten een rondje wil fietsten. Leeftijd, geslacht en opleiding zijn niet van belang! Het enige wat belangrijk is dat iemand affiniteit heeft met de oudere medemens met een beschadigd brein en/of een lichamelijke beperking.

Samen fietsen: ook met vier personen                                                                      Om het mogelijk te maken om met meer mensen te fietsen, willen de samenwerkende organisaties deze ook aandacht vragen voor de vierpersoonsfiets. Hiervoor zijn giften van harte welkom. Willem van den Belt (vader van een zoon met een verstandelijke beperking): ‘We zouden graag zien dat fietsen die bij andere zorginstellingen staan ook meer gebruikt gaan worden. De gift is ook bedoeld om dit gebruik te stimuleren. Mensen die zich eventueel aanmelden als vrijwilliger kunnen dan ook ingezet worden bij andere instellingen. Wij vinden het belangrijk dat mensen die nu eenzaam achter de geraniums zitten weer lekker kunnen fietsen in de buitenlucht’.

Het Stadskwartier, onderdeel van ZorgAccent                                                    ZorgAccent biedt een breed pakket van diensten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en behandeling in de regio Twente en Salland. Het Stadskwartier is onderdeel van ZorgAccent en biedt zorg aan ouderen met een beschadigd brein en/of een lichamelijke beperking.

Sinds 2010 werkt ZorgAccent met zelfsturende teams en zijn hiermee koploper in Nederland. Bij ZorgAccent werken ruim 2000 medewerkers en 1250 vrijwilligers. Hierbij is het streven om zoveel mogelijk handen aan het bed te hebben.