Innovatie gemeente Rijssen-Holten beloond met Pluim

210
Gemeente RH
Joop Voortman neemt de Pluim in ontvangst

RIJSSEN-HOLTEN – Dinsdag 20 november 2018 heeft gemeente Rijssen-Holten de ‘Pluim van Dataland 2018’ in de wacht gesleept. Het is een jaarlijkse prijs die wordt overhandigd aan een persoon of organisatie die slim en vernieuwend gebruik maakt van informatie om zo de dienstverlening van gemeenten te verbeteren.

Gemeenten beschikken over veel informatie over gebouwen, straten enz. Rijssen-Holten maakt op een innovatieve manier gebruik van deze informatie om het gemakkelijker te maken voor medewerkers én inwoners. In de toekomst kunnen inwoners bijvoorbeeld met één druk op de knop alle actuele info zien over het bestemmingsplan dat voor hen van toepassing is.

Bijzonder is dat de gemeente Rijssen-Holten initiatief neemt in de ontwikkelingen en daarbij het belang van inwoners voorop stelt. Bovendien deelt de gemeente haar kennis ook met andere gemeenten. Om deze redenen heeft Dataland de prijs dit jaar toegekend aan de gemeente Rijssen-Holten.

Inspiratie

In Den Bosch nam Joop Voortman namens de gemeente de prijs in ontvangst. Joop is specialist ruimtelijke informatie en gegevensanalyses bij de gemeente en heeft al vaker bewezen een aanjager in innovatieve processen te zijn. Joop zegt trots te zijn op de Pluim: “Wij zijn de eerste gemeente die de prijs in ontvangst mag nemen en een blijk van waardering is natuurlijk altijd leuk. Hoewel we constant proberen te innoveren, zien we dit als een extra stimulans om daar mee door te gaan. Als gemeente zijn wij constructief, open en transparant. De ruimte die wij krijgen proberen we optimaal te benutten, om zo tot creatieve en slimme oplossingen te komen. We zoeken altijd naar inspiratie. Dat is immers het startpunt van innovatie.”