Ik fiets ook mee: 16 deelnemers ontvangen diploma fietsvaardigheid

1165
Gemeente RH

RIJSSEN-HOLTEN – Op maandagmiddag 9 juli overhandige wethouder Roland Cornellisen de deelnemers van het project ‘Ik fiets ook mee’ hun fietsdimploma. De groep bestond uit allochtone vrouwen die nog niet zelfstandig konden fietsen. Zij kregen de afgelopen periode fietslessen van docenten van de fietsersbond.

Vraag naar fietslessen

In 2012 gaf de werkgroep Vluchtelingen aan dat er bij allochtone vrouwen de behoefte is aan fietslessen. Veel allochtone vrouwen kunnen niet fietsen en zijn daardoor beperkt in hun leefomgeving. Door te leren fietsen kunnen zij sneller integreren en participeren in de samenleving. Het project is inmiddels onderdeel van het integratiebeleid van de gemeente.

Samenwerking

Het fietsproject is opgezet door Sportservice Overijssel, De Sterkerij, Twinbike en de gemeente Rijssen-Holten. In de afgelopen maanden volgden de deelnemers hun fietslessen op het parkeerterrein van voetbalvereniging Excelsior’31. De Sterkerij heeft ook dit jaar weer haar hun voorraad tweedehands fietsen beschikbaar gesteld.

Na vijftien weken les te hebben gehad van docenten van de fietsersbond ontvingen de deelnemers op maandagmiddag 9 juli hun diploma. Zij werden in het zonnetje gezet en mogen trots zijn op de door hun geleverde prestaties.