Henrik Rensen en Britt van den Hoven snelste triatleten 1/16 Rabo Kids Triathlon

249
St Triathlon Holten

HOLTEN – Henrik Rensen uit Holten en Britt van den Hoven uit Assen hebben allebei een podiumplaats gehaald. Rensen finishte met een tijd van 00:35:14. Het meisje uit Assen volgde niet veel later met een tijd van 00:35:33. Snelste basisschoolleerling uit Holten is Lasse Hopster. Hij lag met 30 seconden ruim op voorsprong van Stef Eggink uit Zwolle die als tweede over de finish kwam. Bij de meisjes bemachtigden Milou Bunt en Merel Keijzer een podiumplaats 

Kids Triathlon

De derde editie van de Kids Triathlon gaat de geschiedenisboeken in als zeer warm. Dat was ook af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Na 100 meter zwemmen, 2750 meter fietsen hadden de bikkels nog 1250 zware meters hardlopen voor de boeg. De jeugd uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs kregen het dubbele aantal meters voor de kiezen.

Wie geen moeite met de warmte had was Ziyad Al Mahmood. Met een grote glimlach rende hij de finish arena in en stal de show bij het publiek. Geen wonder dat hij de tropische temperaturen wist de trotseren. De 12-jarige triatleet woont doorgaans in Bahrein maar bezoekt samen met zijn Nederlandse moeder, broer en zusjes iedere zomer familie in Zeeland. “Dit is de eerste keer dat ik in Holten meedoe”, vertelt Ziyad na afloop. ,,Ik vond het prachtig. Mijn broer doet morgen mee met de Junior Cup. In Bahrein doe ik wel vaker een triatlon. Onze fietsen gaan gewoon ieder jaar mee in het vliegtuig. Ik zwem iedere ochtend. Het lopen vond ik zwaar, maar het publiek was geweldig.”

Vivera Run

Bij de Vivera Run waren de meeste deelnemers te spreken over hun behaalde resultaten. Lopers vonden de temperatuur meevallen. In tegenstelling tot het parcours, dat als pittig en uitdagend werd omschreven.

Robin Rietman (winnaar vijf kilometer mannen)

,,Vorige week heb ik nog meegedaan aan de 1500 meter op het Nederlands Kampioenschap atletiek. Vrienden van mij wonen aan het parcours in Holten en hadden al vaker gezegd dat ik hier een keer mee moest doen. Dit jaar ben ik overstag gegaan en ik ben positief verrast. Al die mensen langs de kant, de muziek; echt geweldig! En dan word je ook nog eerste. Dat is natuurlijk helemaal mooi.”

Aniek Mars (winnaar vijf kilometer vrouwen)

,,Ik had gehoopt op een top drie bij de dames en ben zelfs eerste geworden op de vijf kilometer. Vorig jaar deed ik nog mee met de Rabo Kids Triathlon. Dit jaar dus de Vivera run en volgend jaar hoop ik mee te doen aan de 1/8 triathlon. De sfeer hier is altijd geweldig en ik liep lekker. Kortom: ik ben tevreden.”