RIJSSEN – De Stichting Stadsmuziek Rijssen organiseert op donderdag 22 november weer een concert in de Brusselzaal van het gemeentehuis. Luisteraars krijgen een zeer gevarieerd programma aangeboden, met muziek van Böhm, Leclair, Purcell en vader en zoon Bach. De uitvoerenden zijn fluitiste Marijke de Jong, zangeres Agnes Pouw en organist Gerard Harbers.

Laatstgenoemde is een oud-Rijssenaar, maar woont al twaalf jaar in Apeldoorn. Als amateur heeft Harbers door jarenlange studie een goed niveau bereikt; als begeleider werkt hij dan ook regelmatig mee aan koorconcerten. Ook is hij organist van de Gereformeerde Gemeente in Apeldoorn. Fluitiste Marijke de Jong studeerde aan de conservatoria in Zwolle en Utrecht. In Veenendaal heeft zij een eigen lespraktijk. Zangeres Agnes Pouw heeft les gehad aan de Schumann Academie en Zwolle en is als freelancer verbonden geweest aan verschillende (semi)professionele ensembles. Agnes heeft een lespraktijk in Apeldoorn. Het concert in de Brusselzaal begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte aan de uitgang.

Voor het nieuwe jaar heeft de Stichting Stadsmuziek Rijssen alweer veel plannen ontwikkeld. Jong talent speelt een grote rol in de serie van 2019. Zo zullen onder meer organist Maurits Bunt en zijn verloofde Lisa Groothedde (panfluit en zang) optreden, het orgeltalent Maarten Wilmink uit Borne, Rijssense pianiste Laura Troost met klarinettiste Mia Kogelman. Uiteraard is stadsorganist Dick Sanderman weer van de partij, onder meer tijdens de jaarlijkse orgel- en beiaardwandeling in september. Onder de vlag van de Stichting Stadsmuziek vinden ook de activiteiten rond het carillon in de toren van de Schildkerk plaats.