Woonbeurs voor de 55-plussers druk bezocht

70
Rabo

RIJSSEN – Op zaterdag 13 januari organiseerde Rabobank Rijssen-Enter de Woonbeurs ‘Wonen zoals u dat wilt’ bij het Parkgebouw in Rijssen. Op de Woonbeurs konden 55-plussers informatie ophalen over hun toekomst op woongebied. Themasessies werden gegeven door Het Notarieel, Rabobank, Greenhome, Wijksaam (Gemeente Wierden) , ViaVie Welzijn , Gemeente Rijssen-Holten en Interpolis. Er was daarnaast een informatiemarkt waarop diverse lokale ondernemers de aanwezigen informeerden over wonen-gerelateerde onderwerpen.

                                                                      rijssen@woonweter.nl – 06-506 14 603

Als mensen gezond blijven kunnen zij langer zelfstandig blijven wonen. Maar als zij ouder worden en gezondheidsklachten krijgen kan een aangepaste woning of zorg nodig zijn. Het is belangrijk dat men zelf op tijd nadenkt over hoe men straks wil wonen. Met de Woonbeurs ‘Wonen zoals u dat wilt’ wilde Rabobank Rijssen-Enter klanten in de leeftijd van 55 jaar en ouder op een laagdrempelige manier informeren over de diverse mogelijkheden die er zijn.

Dat de bank hiermee in een behoefte voorziet dat bleek. Ruim 200 mensen meldden zich vooraf aan voor het event en gedurende de dag liep ook nog een groot aantal 55-plussers spontaan binnen. De beweegredenen waren divers. Enkelen hadden een idee over het verbouwen van hun woning tot een woning met inwoonsituatie (zgn. kangaroe-woning), anderen waren getriggerd door het uitnodigingsfilmpje van de Rabobank waarin een mantelzorg-woning voor ouders werd geplaatst in de tuin van de kinderen. Maar ook de onderwerpen schenken en erfrecht, overwaarde gebruiken om langer zelfstandig te blijven wonen, veiligheid en vervoer kwamen aan bod. Het ‘zelf inkopen van zorg’ en de financiële ruimte die daarvoor nodig is en het thema ‘verduurzamen van de woning’ stonden erg in de belangstelling.

Themasessie werden druk bezocht

Mensen konden zich verder laten informeren bij een groot aantal lokale stands. Zo waren onder andere aanwezig: Klussenbedrijf Dasselaar, Voortman keukens , Sfeerhuis Baan, De Brekeld Hoveniersbedrijf , Pluimers Isolatie, Greenhome, Woonweter Rijssen-Holten, Interpolis Preventiewinkel, Gemeente Wierden, Gemeente Rijssen-Holten, Seniorweb, Biketotaal Bloemendaal, Averesch Campers en Ten Hove Makelaardij. Ook de familie Gerritsen, bekend van het uitnodigingsfilmpje dat de Rabobank verstuurde, was aanwezig om te vertellen over hun ervaring in het mantelzorg-chalet. Het traject dat zij met hun kinderen doorliepen om die situatie te kunnen realiseren, de juridische en financiële aspecten waar zij mee te maken hebben gehad en de praktische afspraken die zij onderling gemaakt hebben.

Rabobank Rijssen-Enter kijkt met tevredenheid terug op dit evenement en is blij met de getoonde belangstelling.