Wethouder Jan Aanstoot leest samen met opa Jan Stolwijk voor aan de kinderen van de Julianaschool in Rijssen

349
waaarodaaaro.nl
Jan Aanstoot

RIJSSEN – Op dinsdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen 200 bestuurders, agrariërs, vrijwilligers, opa’s en oma’s, vaders en moeders en medewerkers uit Overijssel voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 uit het basisonderwijs. De studenten van Duurzame PABO hebben speciaal hiervoor het boek ‘De Wereld van Voedsel’ geschreven. De officiële opening van deze activiteit vindt plaats bij de Julianaschool in Rijsen. Hier leest wethouder Jan Aanstoot, samen met opa Jan Stolwijk en directeur van Natuur en Milieu Overijssel Matthijs Nijboer voor aan de leerlingen van de Julianaschool. De pers is van harte uitgenodigd om hier tussen 09.15 en 10.45 uur bij aanwezig te zijn.

10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op basisscholen. Speciaal voor de negende editie van de Voorleesactie hebben de studenten van de Duurzame PABO een nieuw boek ‘De wereld van Voedsel’ geschreven. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt voor de voorlezers aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over gezonde voeding en duurzaam voedsel. Zo leren kinderen alles over eten. Over groenten, fruit, vlees en zuivel. En over de herkomst en smaak van voedsel. Ze bewustmaken van gezonde, duurzame én lekkere keuzes, en ze die leren maken. Zodat iedereen bewuster eet. In en buiten school.

Officiële opening bij Julianaschool in Rijssen
Wethouder Jan Aanstoot, opa Jan Stolwijk en directeur van Natuur en Milieu Overijssel Matthijs Nijboer openen de voorleesactie officieel bij de Julianaschool in Rijssen. Zij lezen voor uit het boek en gaan vervolgens met de kinderen in gesprek over gezonde voeding en duurzaam voedsel. Vervolgens is er een feestelijk moment waarbij de drie voorlezers fruit uitdelen aan de hele school.

Persuitnodiging
De pers is van harte uitgenodigd om bij de officiële opening in de Julianaschool (Roerdomp 24, 7462 XC Rijssen) aanwezig te zijn. Het voorlezen is van 09.15 tot 10.00 uur. Om 10.15 uur is het feestelijke moment, waarbij de voorlezers fruit uitdelen aan de hele school.

Meer informatie
Heb je een vraag of wil je meer informatie over de voorleesactie? Neem dan contact op met Rebecca Geeraert van Natuur en Milieu Overijssel via 038-4250960 of geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Deze voorleesactie wordt gefinancierd door de Provincie Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel werkt in de uitvoering samen met landelijke en regionale partners. Deze actie sluit bovendien goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten dat in 2017 is gestart en waarbij we een impuls geven aan voedseleducatie voor alle kinderen in Nederland.