Uitreiking cheques Projectenfonds Rabobank Rijssen-Enter

891
Rabobank

RIJSSEN – Rabobank Rijssen-Enter heeft onlangs via het Projectenfonds weer een gedeelte van haar winst uitgekeerd aan sociale, maatschappelijke en culturele projecten en initiatieven in haar werkgebied. Maatschappelijke betrokkenheid staat bij de Rabobank Rijssen-Enter hoog in het vaandel.

Woensdag 4 april jl. zijn de cheques van de ronde maart 2018 van het Projectenfonds van Rabobank Rijssen-Enter uitgereikt. Vier genomineerde verenigingen en stichtingen kregen een bijdrage voor een totaalbedrag van € 5.000,-. Evert Voortman, directievoorzitter, overhandigde de cheques aan de vertegenwoordigers van Stichting Stadsmuziek Rijssen, Reggesteyn Obstacle Run, Stichting Historisch Oarfgood Riessen en Stichting Evenementen Parkgebouw & Volkspark.

Vier lokale projecten
Namens Stichting Stadsmuziek Rijssen waren drie personen aanwezig om de cheque van € 1.500,- in ontvangst te nemen. De heer Joop Voortman vertelde dat de stichting met deze bijdrage een videoverbinding kan aanschaffen. Zo willen zij o.a. het bespelen van de beiaard zichtbaar maken voor mindervaliden en het winkelend publiek. De Reggesteyn Obstacle Run werd vertegenwoordigd door de heren Wieringa en Bouwhuis. Zij kregen voor met name de opbouw van hindernissen, welke aan bepaalde veiligheidsaspecten moeten voldoen, een cheque van € 1.000,-. De Reggesteyn Obstacle Run wordt georganiseerd op 3 en 4 juli a.s. en is een sportevenement voor de leerlingen van Reggesteyn en de basisscholen uit Rijssen en omstreken. De heren Ter Harmsel en Slofstra kregen voor de Stichting Historisch Oarfgood Riessen een cheque voor een bedrag van € 1.500,- uitgereikt. Met deze bijdrage kan de stichting het Woordenboek Nederlands-Twents van Mr. K.D. Schonfeld Wichers opnieuw uitgeven. De vierde genomineerde was Stichting Evenementen Parkgebouw & Volkspark, de heren Abbink en Klokkenburg ontvingen een cheque van € 1.000,-. Op 8 juni a.s. organiseert de stichting met medewerking van Het Rijssens Mannenkoor, Muziekvereniging Wilhelmina, de Twente Zangers en de Rijssense Revue met solisten een muziekspektakel in het Volkspark te Rijssen. Thema van het gratis toegankelijk openluchtconcert is “775 jaar Rijssen rond de wereld”.