Thema-avond Feest- en hoogtijdagen van diverse godsdiensten

209
Gemeente RH

RIJSSEN-HOLTEN – De werkgroep integratiebeleid nodigt inwoners uit Rijssen-Holten uit voor de thema-avond ‘Feest- en hoogtijdagen van diverse godsdiensten’, op dinsdag 20 februari 2018. Op deze avond wordt stilgestaan bij de verschillende feest- en hoogtijdagen van diverse godsdiensten.

De werkgroep integratiebeleid wil inwoners van onze gemeente hiermee de gelegenheid geven meer te weten te komen over de diverse godsdiensten. Welke feestdagen zijn er? Zijn er overeenkomsten? Wat zijn de verschillen? Zijn er bepaalde gebruiken bij de feestdagen? Het wordt een informatieve avond onder leiding van dhr. W. Beldman, oud-docent maatschappijleer.

De organisatie van de avond ligt in handen van de werkgroep ‘integratiebeleid’. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. Turkse Vereniging SSR, Suryoye Aramese Culturele Vereniging ABGAR, Molukse Stichting TERIPANG, ViaVie Welzijn, KBO Rijssen, PCOB Rijssen en gemeente Rijssen-Holten. De avond wordt gehouden in het Parkgebouw in Rijssen.

Het doel van de werkgroep is het organiseren van bijeenkomsten waar mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar ontmoeten, kennis en begrip voor elkaars cultuur krijgen en oog hebben voor elkaars behoeften en gezamenlijke belangen. Respect en belangstelling voor elkaars identiteit staat hierbij centraal.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk donderdag 15 februari 2018 aanmelden bij Chantal Huisman per e-mail c.huisman@rijssen-holten.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Chantal via t (0548) 854 426 of c.huisman@rijssen-holten.nl.

Programma

  • 19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
  • 19.30 uur: Welkom door wethouder Cornelissen
  • 19.40 uur: Presentatie door de heer Beldman
  • 20.25 uur: Pauze
  • 20.45 uur: Gelegenheid tot vragen stellen
  • 21.00 uur: Afsluiting avond. Mogelijkheid tot napraten in het restaurant