Rotaryclub Bathmen met ouderen naar ’t Kuyerhuus in Holten

174
Rotaryclub Bathmen

HOLTEN – Een uitje voor ouderen organiseren, dat vindt Rotaryclub Bathmen De Schipbeek een geschikt doel om je voor in te zetten. Al voor de tiende keer gingen leden van de Rotaryclub een middag op stap met senioren uit Bathmen, Goor, Holten, Lochem en Markelo. Dit jaar stond een bezoek aan ’t Kuyerhuus in Holten op het programma.

Samen met de zorginstellingen, ViaVie Welzijn en Stichting Welzijn Ouderen zoekt de Rotaryclub jaarlijks belangstellenden uit de verschillende dorpskernen.

In restaurant ’t Kuyerhuus – op bungalowpark ‘de Lindenberg’- werden de senioren onthaald met koffie/thee en heerlijk stuk appeltaart. In dit restaurant staat een grote collectie emaillen gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden uitgestald. In één van de bijgebouwen is het bromfietsmuseum te bewonderen. Beide verzamelingen zijn een uit de hand gelopen hobby van de bungalowpark eigenaar, Jacob van Lindenberg.

Iedereen kreeg de gelegenheid rond te kijken en vragen te stellen. Onder het genot van een drankje en een hapje werd aansluitend een quiz gehouden met vragen over het wel en wee uit de jaren 50. Kinderspelen, bromfietsmerken, gebruiksvoorwerpen, oude gebruiken en populaire liedjes, ze kwamen allemaal voorbij. Leuk om te horen wat de aanwezigen zich uit die tijd nog herinneren.

Uit de reacties bleek dat het weer een zeer geslaagde middag was. Voor de Rotaryclub aanleiding om het volgend jaar weer te organiseren.