Onderzoek gewelddadige straatroof opgelost

366

HOLTEN – Met de aanhouding van vijf verdachten denken wij een gewelddadige straatroof in mei van dit jaar in Holten te hebben opgelost. Een destijds 19-jarige Amsterdammer werd door meerdere personen met geweld beroofd van zijn geld.

Het slachtoffer had dinsdagavond 16 mei een afspraak over de koop van spullen nabij het station in Holten. In plaats van dat het tot een koop kwam werd de Amsterdammer ineens aangevallen en geslagen met onder meer een soort knuppel. De man raakte daarbij gewond en werd door de daders bloedend achtergelaten. Zijn geld was hij kwijt. Het slachtoffer stapte na het voorval in de trein om naar huis te gaan. Een conducteur die de verwondingen zag verleende hulp en waarschuwde de politie. Die zorgde ervoor dat het slachtoffer medische behandeling kreeg.

Aangehouden en verhoord
In het daaropvolgende onderzoek kwamen vijf verdachten in beeld. Het ging daarbij om vijf jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 19 jaar en afkomstig uit Bathmen en Holten. Ze werden vorige week en deze week aangehouden en verhoord en hebben verklaringen afgelegd over de zaak. Drie van de vijf jongeren zijn inmiddels na verhoor in vrijheid gesteld en in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. De andere twee zitten nog vast.