Hartverwarmend verhaal

465
Politie Rijssen-Holten

RIJSSEN – De berichtgeving op onze Facebookpagina gaat heel vaak over een hoop narigheid. Toch zijn er soms ook heel fijne en hoopvolle gebeurtenissen in ons werk. Zo ook deze week. En daar willen we u graag deelgenoot van maken.

Afgelopen woensdagavond laat in de avond was een 21-jarige vrouw op het station in Rijssen. Daar zag ze een meisje helemaal alleen in een hoekje tegen het stationsgebouw zitten. In het voorbijgaan meende de vrouw te zien, dat het meisje aan het huilen was. Dat trof haar en dat maakte, dat ze een gesprekje aanknoopte met het meisje.

Daaruit bleek, dat het meisje 15 jaar oud was en dat ze helemaal vanuit Brugge (in België) naar Rijssen gekomen was. Ze had hier in Rijssen afgesproken met een jongen, die ze via internet had leren kennen. Deze jongen was echter niet op het station toen ze aankwam met de trein. En daar zat ze dan, op woensdagavond, ver van huis.
De 21-jarige vrouw bedacht zich geen moment en nam het meisje mee naar huis.

Eenmaal thuis zocht de 21-jarige, samen met haar familie naar adres- en contactgegevens van de jongen met wie dit meisje had afgesproken. En het toeval wilde (wat heet, toeval bestaat niet, zeggen ze wel eens) dat één van haar familieleden deze jongen wel kende. Het contact was snel gelegd en samen togen zij naar het adres van de jongen. Deze 17-jarige jongen had inderdaad via internet contact met het Belgische meisje. Impulsief nodigde hij haar uit om naar Rijssen te komen. Toen zij dat prompt deed, was hij zo geschrokken, dat hij niet wist wat te doen. Tja, dan ben je 17 en dan is de wereld ineens wel erg groot…

Gelukkig pakten ook de ouders van de jongen het goed op. De moeder in België werd gebeld en besloten werd, dat het meisje voor de nacht in Rijssen zou blijven slapen. De volgende ochtend is het meisje door de jongen en zijn ouders teruggebracht naar Brugge.

De taak van de politie in dit verhaal bestond vooral uit het contact begeleiden tussen de twee gezinnen in Rijssen, het uitzoeken waar het meisje precies vandaan kwam en wat er met haar aan de hand was. We hebben contact gezocht met de Belgische collega’s en daar bleek dat haar moeder haar die ochtend al als vermist had opgegeven. Zo was ook daar een mysterie opgelost.

Kortom, dit verhaal kent vooralsnog een hele fijne en goede afloop, en dat alles dankzij het voortvarende optreden van de 21-jarige vrouw uit Rijssen en de goede zorgen van beide families.