De Waerdenborch in Holten wint Zilveren Schoolkantine Schaal

188

HOLTEN – De Waerdenborch heeft voor haar beide locaties in Holten en Goor een zilveren Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

De Waerdenborch heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Hoofd bedrijfsvoering Gert-Jan Geerling geeft aan dat met de gezonde schoolkantine invulling wordt gegeven aan de verantwoordelijkheid van de school om leerlingen een beschermende plek te bieden die bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl. “De bedoeling is om volgend schooljaar door te groeien naar de gouden Schoolkantine Schaal. Deze stap maakt onderdeel uit van een breder palet aan maatregelen om onze verantwoordelijkheid te nemen en ons als Gezonde School te kunnen profileren. Er is een Gezonde School-coördinator aangesteld die het proces van een planmatige en structurele aanpak op de gebieden gezondheidseducatie, schoolkantine, beleid en signalering zal coördineren.”

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine