Auto brandt volledig uit

371
politie

HOLTEN – Vannacht omstreeks 04.20 uur kwam bij ons de melding binnen van een autobrand in Holten. Aan de Denneboomstraat stond een auto in lichterlaaie. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf zag de auto vlakbij de Dorpsstraat in brand staan. Al brandend rolde dit voertuig vervolgens richting het fietstunneltje onder het spoor, waar deze tot stilstand kwam.

De eveneens gealarmeerde brandweer was gelukkig snel ter plaatse en bluste de brand. Helaas kon niet voorkomen worden, dat de auto geheel is uitgebrand.

Na een gesprek met de eigenaar (waaruit bleek, dat de auto geen technische problemen had) en een onderzoek van de brandweer lijkt het er vooralsnog op, dat de auto opzettelijk in brand is gestoken.

De forensische opsporing is opgeroepen om een sporenonderzoek te doen.

Voor wat betreft het zicht op een dader tasten wij vooralsnog in het duister. En daarom kunnen we, naast onze gebruikelijke onderzoekswegen, jullie hulp hier goed bij gebruiken.
Heb je iets gezien of gehoord wat mogelijk verband houdt met deze brandstichting, neem dan contact met ons op. En heb je bijvoorbeeld een camera hangen, waar wellicht iets op te zien is, dan willen wij die beelden heel graag zien! Je mag ons een pb sturen, maar je mag natuurlijk ook gewoon bellen op 0900-8844.